Ravage en veel gewonden bij ernstig ongeval N50

Ravage en veel gewonden bij ernstig ongeval N50

Nieuws 0 Comment

Autoweg naast Cellesbroek urenlang gestremd voor hulpdiensten

Rond vijf uur heeft zich vanmiddag een ernstig verkeersongeluk voorgedaan op de N50, even voorbij het viaduct Cellesbroek. Meerdere hulpdiensten en traumahelikopers rukten uit. Naast één camper en drie personenauto’s zijn er, laat burgemeester Koelewijn weten, in totaal zestien mensen bij betrokken waarvan er zeven naar het ziekenhuis zijn overgebracht. De toedracht is vooralsnog onduidelijk.

Op de plaats van het ongeval heeft de N50 geen middengeleider. De weg is na het ongeval in beide richtingen gestremd. Het verkeer dat in de rij wachtenden belandde, heeft onder politiebegeleiding rechtsomkeert gemaakt om niet in de zomerhitte te blijven staan. De situatie is opgeschaald naar GRIP1 waarbij de coördinatie van de samenwerkende hulpdiensten ter plekke wordt uitgevoerd. De burgemeester wordt er dan tevens bij betrokken en stuurt de hulpdiensten aan.

Het ernstig verkeersongeval op de N50 t.h.v. Cellesbroek veroorzaakte een ravage.

Uit de foto’s van onze fotograaf (zie ook Twitter) valt op te maken dat er drie auto’s bij betrokken zijn waarvan er twee op de zijkant in de berm eindigden. Van de camper raakte de opbouw los van het chassis dat ondersteboven op de autoweg belandde. De traumahelikopters zijn, één na lange tijd, zonder gewonden vertrokken. Toegangswegen rondom het ongeval zijn afgesloten en de politie vraagt dringend niet naar de plek des onheils te komen. Naar verwachting blijft de weg nog zeker tot tien uur afgesloten voor onderzoek en het opruimen van de ravage.

Laatste nieuws
De volgende dag meldt de politie dat het ongeval veroorzaakt is door een voertuig op de verkeerde weghelft. Dat geeft voeding aan de discussie, die dezelfde avond oplaaide, over de trage opwaardering van de autoweg om de veiligheid te bevorderen. Meer informatie over de toedracht moet volgen uit de verkeersongevallenanalyse die nog loopt.
Fotograaf Stefan Verkerk plaatste een serie van bijna tachtig foto’s op zijn website. Op verzoek van de politie deed hij op Twitter een oproep uit te kijken naar een weggelopen hondje dat samen met drie andere honden in de camper zat. Amivedi laat weten dat het kooikershondje Vidda achter een boerderij in de buurt terug gevonden is en herenigd met de eigenaar.

Het uit de camper weggerende hondje Vidda is terug gevonden.

Zie ook:
Vrachtwagen parkeert in berm van N50 (dec. 2015)
Werkweek begint met twee ongevallen op N50 (nov. 2017)
Tweede Kamer vraagt minister om snellere aanpak N50 (dec. 2017)
”Voorbereiding bredere N50 start in 2019” (maart 2018)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x