Veel geld ingezameld voor nieuwe alpaca (video)

Veel geld ingezameld voor nieuwe alpaca (video)

Nieuws, Video 0 Comment

Spontane actie na overvoerde dieren in hertenkamp slaat aan

Nadat het nieuws naar buiten kwam dat er dieren in het hertenkamp waren overleden, is er spontaan een inzamelingsactie opgezet. De overgebleven alpaca kan nu weer een nieuw maatje krijgen. Voor de overleden hertenbok was er al nieuw bloed binnengehaald, zo vertelt de beheerder aan Kamper Nieuws. Hij kreeg een grote cheque overhandigd, letterlijk en figuurlijk.

Gerjanne Bosman wandelt elke dag langs het hertenkamp en wordt altijd heel blij van de dieren. Het nieuws van de ziek geworden dieren door etensresten van bezoekers (zie onderaan) raakte haar. Ook haar neefje Arne Juffer was erg verdrietig. Juist in de week ervoor was hij met de overleden Billy op de foto gezet door zijn tante.

Arne Juffer bij de alpaca's waarvan de donkere later overleed door overmatig voer van bezoekers.

Toen de verzorger aangaf dat er nu geen geld was voor nieuwe beesten, zette Gerjanne een actie op. Een link naar doneeractie.nl plaatste ze op Facebook en de Vraag- en Aanbodhoek. Dit sloeg aan en binnen twee dagen was er €1500 binnen. Uiteindelijk kwam het eindbedrag uit op €1845.
Arne maakte een grote, feestelijke cheque om symbolisch dit bedrag aan Leon van Werven te overhandigen. De beheerder van de kinderboerderij, waar het hertenkamp onder valt, was geroerd en kan nu op zoek naar een nieuw maatje voor Japie.

Het hertenkamp langs de Flevoweg in Kampen.

Zie ook:
Dieren in hertenkamp overleden na illegaal voeren
Afgeschreven populier wordt kunstwerk (video)Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x