CJG en consultatiebureau verhuisd naar gemeentehuis

CJG en consultatiebureau verhuisd naar gemeentehuis

Gemeente, Nieuws 0 Comment

Advies aan jonge ouders voortaan vanuit middenvleugel stadhuis

De verhuizing van Wederiklaan 56 naar Burgemeester Berghuisplein 1 is voltooid. Vanaf september werken het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG Kampen) en het Kamper consultatiebureau van GGD IJsselland) vanuit de middenvleugel op de begane grond van het Kamper stadhuis. Tegelijk met de ingebruikname werken de meeste medewerkers thuis en zijn de bezoekmogelijkheden beperkt.

Samenwerking
De werkomgeving aan de Wederiklaan was niet gezond en veilig meer naar hedendaagse normen (zie onderaan). Gevoegd bij de wens tot een betere samenwerking rees zo het idee om beide organisaties onder te brengen in het gemeentehuis – weliswaar met een duidelijk eigen toegang.
De afgelopen anderhalf jaar is er ruimte gemaakt om de nieuwe medewerkers op het stadhuis onder te brengen. Het consultatiebureau in het stadhuis is één van de twee GGD-locaties in gemeente Kampen waar we jeugdgezondheidszorg bieden voor kinderen van 0 tot 18 jaar. De andere locatie is te vinden in het Kulturhus in IJsselmuiden.
Volgens Gerhald Schutte, afdelingshoofd Zorg bij de gemeente, komt ”het op één locatie samenvoegen van meerdere onderdelen binnen het sociaal domein de samenwerking en integraliteit tussen verschillende afdelingen ten goede.”

Wethouder Geert Meijering zet zijn hand(tekening) op het samenwerkingsbord.

Opening
Schutte zette bij wijze van opening zijn handafdruk op een bord dat de samenwerking weergeeft. Evenals Mariska Hörmann, teammanager Jeugdgezondheidszorg bij GGD IJsselland, en wethouder Geert Meijering (Zorg). Volgens Meijering sluit de verhuizing van CJG en consultatiebureau Kampen aan bij de wens van het college om van het stadhuis het ’Huis van Kampen’ te maken, een entree voor alle inwoners.
De eerste ervaringen op de nieuwe werkplek zijn positief. “Alle noodzakelijke afspraken van het consultatiebureau, zoals voor vaccinaties, vinden inmiddels plaats in het stadhuis. Dat geldt straks ook voor het inloopspreekuur, zodra dat weer mag worden opgestart. Alle andere contactmomenten vinden op dit moment nog plaats via (video)bellen”, aldus Hörmann.
De coronamaatregelen nopen ook het CJG tot digitale dienstverlening en slechts beperkt bezoek op locatie. Daarmee blijft de gevonden en ingerichte ruimte voor de organisaties vooralsnog slecht benut.

Zie ook:
Centrum voor Jeugd en Gezin verhuist binnen anderhalf jaar

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x