Band met partnersteden bestendigd met kunst en muziek

Band met partnersteden bestendigd met kunst en muziek

Nieuws, Video 0 Comment

KIS haalt kunstenaars en koren naar Kampen waaronder Southern Wind uit Eilat

Aankomend weekeinde krijgt Kampen uit al haar vier partnersteden afgevaardigden op bezoek die bovendien kunstenaars en musici meenemen. Van 25 t/m 27 mei organiseert Stichting Kampen Internationale Samenwerking (KIS) de uitwisseling onder het thema ’Connection through art & music’. Met name zaterdag kan het publiek de verbinding tussen culturen meevieren. Eén van de hoogtepunten is het concert van het Israëlisch koor Southern Wind dat drie jaar geleden voor het laatst in Kampen was.

Extra budget
Vrijdag 25 mei arriveren de gasten uit de Duitse partnersteden Meinerzhagen en Soest plus de partnersteden Pápa (Hongarije) en Eilat (Israël). Zij krijgen een buffet aangeboden alsmede een rondleiding door de binnenstad. ’s Avonds wordt binnen het bestuurlijk programma het 25-jarig jubileum gevierd tussen Kampen en Eilat. Een klein jaar geleden was het de beurt aan Soest om het 25-jarig partnerjubileum te vieren. Het college van B&W is vrijdagavond en zondagmiddag de gastheer voor de gehele delegatie. De Kamper delegatie inbegrepen komen er zo’n 170 gasten. Overweldigd door dit aantal is de gemeente KIS financieel bijgesprongen. Het college heeft extra budget toegezegd om de kosten te dekken van het bestuurlijke programma, de officiële ontvangsten en de hotelovernachtingen van de gedelegeerden. De gelijktijdige aanwezigheid van de partnersteden is uniek. Op bestuurlijk niveau is enthousiast op de uitnodiging gereageerd als ook door vele kunstenaars en muziekgroepen.

Instrumentarium van Fanfarenzug 1960 Meinerzhagen e.V.

Buitenkerk & Plantage
Zaterdag 26 mei zullen de partnersteden zich ’s middags presenteren op de Plantage. Verspreid door de binnenstad zijn er diverse muzikale optredens. KIS heeft een uitgebreid interactief programma opgesteld waarbij de Buitenkerk het domein wordt voor kunst en muziek. Van elf tot vier tonen kunstenaars uit de vier steden hun kunstwerken, alsmede Kamper kunstenaars waaronder Roy Bergsma en Kirsten Offringa. Het muziekprogramma duurt van elf uur ’s morgens tot een uur of tien ’s avonds. Het barokensemble van Quintus verleent haar medewerking als ook het Kamper Vocaal Ensemble Kavóca o.l.v. Luthine Postuma, een dubbelkwartet uit Pápa en Mannenzangvereniging Volmequelle Scherl o.l.v. Hans-Peter Drews uit Meinerzhagen. Uit die laatste plaats meldt zich in sporthal De Reeve en in de Oudestraat Fanfarenzuges 1960, een muziekgroep met authentieke instrumenten. De precieze programma’s van kunst en muziek staan hieronder (klik aan om uit te vergroten).

Het kunstprogramma op zaterdag 26 mei in de Buitenkerk. Het kunstprogramma op zaterdag 26 mei 2018 in de Buitenkerk.

 

Southern Wind
Zondag 26 mei wordt er ’s morgens een ontmoeting georganiseerd in de Nieuwe Kerk en kunnen de gasten ontbijten op de Veerman van Kampen. Kavóca sluit het feestelijke weekeinde af met een concert. Dan is Southern Wind uit Eilat allang weer vertrokken. Dit Israëlisch koor brengt een dag eerder een bliksembezoek aan Kampen. Zaterdagnamiddag van vijf tot zes verzorgt het koor o.l.v. Yoram Zadok (zelf afkomstig uit Tel Aviv) een optreden in de Buitenkerk, dat vrij toegankelijk is. Precies drie jaar geleden werden ze ontvangen in de raadszaal waar ze het college toezongen (foto boven dit artikel) en traden ze ook op in Myosotis en in de Nieuwe Kerk samen met popkoor Fox Five. De leden van het hoog aangeschreven koor logeren bij Kamper kunstenaars die eerder zelf te gast waren in Israël. Zoals meer buitenlandse gasten worden ondergebracht in Kamper gastgezinnen. KIS heeft de handen vol aan de organisatie maar het belooft dan ook een hoogtepunt worden van bestendiging van de internationale stedenbanden.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x