Coronaremedie tegen aanhoudende ongevallen op N50

Coronaremedie tegen aanhoudende ongevallen op N50

Nieuws, Prikje 0 Comment

Prikje ziet oplossing voor serie verkeersongelukken

De remedie in de strijd tegen het coronavirus kan volgens Prikje ook de aanpak vormen tegen de aanhoudende stroom aan verkeersongelukken op de N50. Deze ongewenste, want stokkende, verkeersstroom kan een hakt toegeroepen worden met een minimale aanpassing van de anderhalve-meter-afstandregel. Hou vijftien meter afstand tot je voorganger. Minimaal.

Elk ongeluk, zoals vandaag weer, is koren op de molen van pleitbezorgers voor het opwaarderen van de N50 naast Kampen tot A50. Een volgende stap in de geschiedenis van de rijksweg die heden van Emmeloord tot Den Bosch loopt. In fases over decennia heen is de, oorspronkelijk langere, autoweg tot snelweg opgeschaald en op sommige trajecten omgenummerd.

De coronaremedie tegen aanhoudende ongevallen op N50 volgens Prikje.

De landelijke norm voor de veilige afstand tussen twee voertuigen is de afstand die je aflegt in twee seconden. Toegegeven, vijftien meter is dan bij een snelheid van 80km/u nog te weinig maar het coronamantra van anderhalve meter is ook een benadering. Waar het virus zich via andere wegen onderuit wurmt. Zo ook speelt bij ongelukken op de N50 danwel A50 meer mee dan alleen de snelheid. De overheid zou zeggen: “Gebruik uw gezond verstand.”

Zie ook:
Werkweek begint met twee ongevallen op N50
Ravage en veel gewonden bij ernstig ongeval N50
Tweede Kamer vraagt minister om snellere aanpak N50 bij Kampen

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x