Regio Zwolle krijgt één testlocatie voor coronavirus

Regio Zwolle krijgt één testlocatie voor coronavirus

Nieuws, Regionaal 0 Comment

Aanmelden via landelijk nummer voor vier testlocaties GGD IJsselland

Per 1 juni verandert er veel rondom de overheidsmaatregelen tegen het nieuwe coronavirus. De NS hervat vrijwel de gewone dienstregeling en reizigers moeten een niet-functioneel mondkapje dragen. Samenkomsten in kroeg en kerk worden toegestaan tot dertig personen. Het nieuwe testbeleid sluit op deze verruimingen aan. Iedereen kan zich vanaf acht uur op één juni aanmelden en zich in Zwolle laten testen bij coronasymptomen.

Coronatest
Er werd al langer gepleit om een test op het coronavirus voor iedereen beschikbaar te stellen maar tot nu toe hield de landelijke overheid dat tegen. GGD IJsselland test sinds 1 april al mensen uit bepaalde beroepsgroepen in een speciale testtent bij hun hoofdvestiging in Zwolle. Ook zijn er sinds eind februari mensen thuis getest.
Met de test die nu voor iedereen beschikbaar komt, kun je, bij coronagerelateerde klachten zoals hoesten, verkoudheid of koorts, zien of je besmet bent met het coronavirus. De test toont niet aan of je al besmet en ziek bent geweest.

Testlocaties
GGD IJsselland richt in haar werkgebied vier testlocaties in, te weten in Deventer, Ommen, Steenwijk en Zwolle. In Zwolle heeft de GGD, naar eigen zeggen, een geschikte locatie gevonden aan de Boerendanserdijk 41b. Na een test is de uitslag binnen 48 uur bekend. Bij een positieve uitslag, oftewel een besmetting, voert de GGD een bron- en contactonderzoek uit.
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) laat weten dat men zich vanaf maandag 1 juni kan aanmelden voor een test. Het telefoonnummer wordt die maandagochtend bekendgemaakt. Vervolgens is dat zeven dagen per week bereikbaar van 8u00 tot 20u00 om een afspraak te maken bij één van de testlocaties.

Een medewerkster van GGD IJsselland test een verkouden persoon.

Flexibel
Rianne van den Berg, directeur GGD IJsselland, is trots op de inzet en flexibiliteit van haar medewerkers. Er wordt een organisatie opgetuigd die kan op- en afschalen voor testen en bron- en contactonderzoek. Minister Hugo de Jonge (VWS) waardeert de “voortvarende wijze waarop de GGD’en dit oppakken”.
Volgens de bewindvoerder “zien we snel waar het virus eventueel weer oplaait door iedereen met klachten te testen en kunnen we het direct de kop weer indrukken.” Het opvolgen van de hygiëne- en afstandsregels blijft van groot belang, aldus de minister, en hij benadrukt voor iedereen met klachten als hoesten, verkoudheid of koorts: “Blijf thuis en laat je testen!”

Zie ook:
Kamper horeca krijgt meer terrasruimte
Eerste besmetting in Kampen vastgesteld (video)
Gemeente Kampen volgt richtlijnen RIVM GGD

Laatste nieuws
Het telefoonnummer, dat iedereen met milde klachten mag bellen, is 0800-1202. Het gratis nummer is zeven dagen per week bereikbaar van 08u00 tot 20u00 uur. Het is druk op de lijn, meldt het ministerie van VWS, en ze raadt aan later terug te bellen als je niet meteen geholpen wordt.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x