Danny Ghosen op stap met camerateam in Kampen

Danny Ghosen op stap met camerateam in Kampen

Nieuws, Video 0 Comment

Verslaggever NTR verdiept zich in maatregelen rondom coronacrisis

In de binnenstad van Kampen sprak Danny Ghosen vandaag met talloze inwoners, van argeloze winkelende Kampenaren tot de lokale wijkagent en burgemeester. Voor zijn programma ’Danny op straat’ wilde hij meer weten over het meldpunt voor samenscholing en de maatregelen voor een anderhalvemetersamenleving. Kampen zou daarmee voorop lopen, aldus burgemeester Koelewijn die de eerste uren Danny’s gastheer was.

Danny op straat
”Danny Ghosen doet op journalistieke wijze verslag van problemen en spanningen in Nederland op plekken of bij groepen die doorgaans moeilijk toegankelijk zijn,” aldus de website van de NTR, een publieke omroep zonder leden die voor alle doelgroepen programma’s maakt. De afleveringen worden elke donderdagavond rond negen uur uitgezonden op NPO2.
Sinds het uitbreken van de coronacrisis worden onderwerpen op dat gebied uitgelicht. Zo gingen eerdere afleveringen over de voedselbanken, het politiewerk, kermissen en overlijden in coronatijd. Ook wijdde hij een aflevering aan het dilemma van sekswerkers die ook tot september moeten sluiten maar niets gecompenseerd krijgen en toch klanten op bezoek krijgen (”Ik laat me niet kutte door Rutte”).

'Danny op straat' filmt in de Kamper Oudestraat

Danny in de Oudestraat
De eerste aanleiding voor Ghosen om naar Kampen te komen, betrof het meldpunt voor samenscholing. Koelewijn blijft pertinent tegen de term kliklijn zoals hij eerder aan De Brug liet weten bij een rondje langs de raadsfracties (zie onderaan). Daarnaast zou Kampen vooruit lopen met haar maatregelen en daarmee misschien ook andere gemeentes kunnen inspireren, laat Koelewijn weten aan Kamper Nieuws.
Van tien tot half twaalf begeleidde de burgemeester de verslaggever. Koelewijn beschrijft Ghosen als een oprecht geïnteresseerde persoon die ruimte geeft voor antwoord. Beide heren bespraken de blauwe lijnen die sinds afgelopen vrijdag éénrichtingsverkeer op de Oudestraat aangeven en de maatregelen om tot een anderhalvemetersamenleving te komen.

'Danny op straat' filmt in de Kamper Oudestraat

Puzzelen met ruimte
Al met al wordt het puzzelen in de binnenstad. Koelewijn vertelt Ghosen ook over de fietsparkeerplaatsen, het streven om voetgangers zoveel mogelijk de ruimte te geven, een mogelijke verplaatsing van de markt en de soepele omgang met ondernemers voor onder meer meer terrasruimte. Besluiten worden versneld genomen, bij voorkeur binnen een dag en uiterlijk binnen een week.
Aan wethouders Meijering en Holtland is mandaat gegeven om te beslissen over afwijkende bestemmingsplan- of vergunningprocedures. Juridisch komt dat neer op (tijdelijk) gedoogbeleid. Naast de wekelijkse collegevergadering houden B&W twee maal per week coronacollege.
Over de ’kliklijn’ kon Koelewijn tot slot Ghosen gerust stellen. Daar werd vooral in het begin gebruik van gemaakt hetgeen in de eerste zes weken resulteerde in 26 boetes (na drie waarschuwingen). Op een totaal inwonertal van 52.000 loopt Kampen dus keurig tussen de (blauwe) lijntjes.

Zie ook:
”Alle waarden draaien om” – Koelewijn over coronacrisis (video)
Weinig politieke weerstand tegen meldpunt (De Brug)
Nocoronabankje in Groene Hart Kampen

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x