Nieuwe Markt veroverd door motoren

Nieuwe Markt veroverd door motoren

Nieuws 0 Comment

Vertrek voor De Mooiste Dag 2016 legt binnenstad deels plat

 

Vele, vele motoren zijn om tien uur vertrokken vanaf de Nieuwe Markt naar De Zwarte Dennen in Punthorst. Achterop of in het zijspan mensen met een beperking die soms al maanden uitkijken naar dit jaarlijkse feest. Voor diegenen die echt niet op de tweewielers mee kunnen, rijdt Synthus mee met vier bussen. Het feest op het terrein van Staatsbosbeheer mag niemand missen natuurlijk.

De politie gaat voorop. Bezemwagen van de organisatie.

Stichting Live Life organiseert de tourtocht die zowel bij motorrijders als hun passagiers populair is. De passagiers zijn mensen met een beperking uit Kampen en omstreken en de motorrijders komen soms van nog verder weg. Sommige passagiers kunnen achterop de mooie motortocht meemaken en anderen in een zijspan als de lichamelijke beperking dat noodzakelijk maakt.
Zij rijden in een grote stoet naar een jaarlijks roulerend terrein van Staatsbosbeheer.  Dit jaar is De Zwarte Dennen aan de beurt om een groot feest te houden met muziekoptredens, veel eten, beschikbaar gesteld door Slagerij Norg, en veel activiteiten zoals schminken of pony rijden met SAP ”De Zwartendijkruiters”.

Alle motoren stellen zich op langs de Burgel. Bij de Lutherse kerk wordt ondertussen onverstoorbaar doorgewerkt.

 

Aan het einde van de middag worden de motoren terug verwacht op de Nieuwe Markt. De grote inzet van vrijwilligers maakt het samen met bijdragen van sponsoren elk jaar weer tot een groots feest. Het weer lijkt vandaag mee te werken. Er wordt geen noemenswaardige regen verwacht evenmin als tropische temperaturen. Bij vertrek liet de zon zich van haar beste kant zien. Dat was ook het voornemen van de Lutherse kerk hoewel ze met het schoonmaken van de gevel wellicht beter hadden kunnen wachten tot alle uitlaatgassen waren opgetrokken.

Moeder Marlies kijkt vertederd naar haar genietende dochter. Motoren laag bij de grond moet je ook dusdanig fotograferen.

 

Lees meer over de organiserende stichting of volg het festijn op Facebook:
Stichting Live Life
De Mooiste Dag

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x