De Mooiste Dag is weer aangebroken!

De Mooiste Dag is weer aangebroken!

Nieuws 0 Comment

Live Life organiseert volgens goede traditie grootse motortocht met gehandicapten

Het moment waar veel mensen, met en zonder handicap, al tijden naar uitgekeken hebben, brak vanmorgen eindelijk aan. Vanaf de Nieuwe Markt trok er weer een schier oneindige stoet motoren met gasten achterop of in het zijspan. Dit jaar voert de route naar het Kuinderbos bij Bant waar het weer één groot feest zal worden.

Eén dag eerder dan vorig jaar (zie onderaan) verzorgen vandaag, na maanden voorbereiding, zo’n 750 mensen voor zo’n 250 deelnemers een feestdag. Na een ongetwijfeld prachtige rit op de motor wacht de gasten met een geestelijke of lichamelijke beperking veel vertier en smakelijk eten op het terrein van Staatsbosbeheer tussen Kuinre, Bant, Rutten en Luttelgeest.

Sommige gasten nemen hun begeleiders zelfs mee in het zijspan.

Goede tradities
Staatsbosbeheer stelt traditiegetrouw één van haar terreinen beschikbaar voor het evenement en wisselt daarbij af met meerdere bospercelen rondom Kampen. Andere goede tradities zijn de tot in de puntjes verzorgde catering door Slagerij Norg, pony rijden met SAP ‘De Zwartendijkruiters’ en een optreden van het IJssel Duo die gewoonlijk de menigte voor de tent aan het dansen en zingen krijgt. Veel sponsoren maken de dag mogelijk en zo wordt heel Kampen betrokken bij de organisatie van De Mooiste Dag.

Dwarse mensen hou je altijd.

Stichting Live Life
Afgelopen jaar was de Stichting, die in 1996 haar eerste tocht organiseerde, voorgedragen voor de Vrijwilligersprijs maar moest die in de finale aan eeTze gunnen. Niettemin sprak er veel waardering uit het juryrapport: ”De jury heeft bewondering en waardering voor het al 20 jaar achter elkaar met zoveel vrijwillige inzet ieder jaar weer een andere Mooiste dag wordt georganiseerd. Een dag waarnaar uitgekeken wordt door velen. (….) Voor het bestuur en de vele betrokken vrijwilligers gaat aan de Mooiste Dag vele dagen van voorbereiding vooraf.”

Na vertrek per motor, zijspan of bus blijven de rolstoelen verlaten achter op de Nieuwe Markt.

Stralend alom
Het zonnetje brak deze morgen voorzichtig door maar de gezichten van deelnemers èn motorrijders straalden al volop. Rond vier uur vanmiddag wordt iedereen uitgenodigd om de mensen bij terugkomst te verwelkomen onderweg naar de Nieuwe Markt. De route is om veiligheidsredenen op het laatste moment gewijzigd en de stoet komt niet via de Flevoweg retour maar rijdt over de Stadsbrug via de Oranjesingel en 3e Ebbingestraat terug het centrum. Er zullen weer veel mooie plaatjes geschoten worden en dat kan ook niet anders op De Mooiste Dag.

De vorige passagier rijdt voor op de motor nog mee....

Zie ook:
Nieuwe Markt veroverd door motoren (DMD 2016)
De Mooiste Dag op Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x