De Rank Kampen in nieuw jasje gestoken

De Rank Kampen in nieuw jasje gestoken

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Evangelische boekhandel verfrist op weg naar jubileum

Aan de Oudestraat bovenstrooms heeft De Rank zich in een nieuw jasje gestoken. Vorige week was de evangelische boekhandel gesloten. De vrijwilligers staken de handen uit de mouwen om de winkel een vernieuwde, frisse uitstraling te geven. Een stap op weg naar het veertigjarig jubileum over twee jaar. Deze week is de evangelische boekhandel weer open. Van haar bescheiden metamorfose heeft de winkel zelf een dagboek bijgehouden.

Klusweek
Vorig jaar waren enkele nieuwe kleuren aangebracht in de winkel waarna het door elkaar ging lopen. Daarom gingen het stichtingsbestuur en de vrijwilligers kort geleden om de tafel voor één nieuwe kleurlijn. Vorige week maandag ging de winkel dicht voor de klusweek en deze maandagmiddag ging een, volgens de mewerkers, ”de nog mooiere winkel weer open”.
In de tussentijd is er hard gewerkt. Alleen al het tijdelijk verplaatsen, of elders opslaan, van het uitgebreide assortiment aan boeken, cadeauartikelen, agenda’s, kalenders en wat al niet meer, was een flinke klus. De indeling van de winkel is uiteindelijk goeddeels gelijk gebleven.

Drie vrijwilligsters van evangelische boekhandel De Rank die meehielpen bij het klussen.

Dagboek
Op Facebook heeft de winkel zelf een dagboek bijgehouden van de voor haar tumultueuze week. Ze is blij met de warme, rijke kleuren op haar muren. En ze is lovend over haar nieuwe toonbank. Die is gemaakt door Erik Middel. Met zijn start-up Tovgemaakt legt hij zich toe op houtbewerking en -toepassing. De toonbank, inpaktafel en wandplank zijn nieuw en door Middel gemaakt van Kamper hout. Het duurzame hout is afkomstig van bomen die in de Elsenstraat zijn gekapt.
Met deze klusweek worden ook de kosten verspreid van het opknappen en vernieuwen van de winkel. Op weg naar het jubileum van evangelische boekhandel De Rank.

Zie ook:

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x