Medaillewinnaars uit Veiligheidsregio IJsselland bij internationaal sportevenement (video)

Medaillewinnaars uit Veiligheidsregio IJsselland bij internationaal sportevenement (video)

Nieuws, Regionaal, Sport, Video 0 Comment

Brandweermannen proeven aan gevoel Olympisch atleet bij World Police & Fire Games 2022

In Rotterdam vond vorige week een internationaal sportevenement plaats waarbij politie- en brandweermannen en -vrouwen uit de hele wereld het tegen op elkaar namen. Vanuit Veiligheidsregio IJsselland deden er vijf mannen uit lokale brandweerkorpsen op eigen initiatief mee. In verschillende disciplines sleepten ze medailles in de wacht.

WPFG
De World Police & Fire Games (WPFG) zijn een tweejaarlijks atletisch evenement voor (gepensioneerde) hulpverleners, die werk(t)en bij politie, brandweer, douane of gevangeniswezen. Het sportaanbod loopt uiteen van badminton tot kitesurfen en van triatlon tot voetbal. Maar ook specifieke sporten gerelateerd aan het werk zoals schietonderdelen en de competitie voor Ultimate Fire Fighter.

Voor het eerst kwamen de spelen naar Nederland. De WPFG Rotterdam zouden plaatsvinden in de zomer van 2021 maar vanwege de onvoorspelbaarheid van de coronapandemie werd WPFG Rotterdam verzet naar 22 tot en met 31 juli 2022. Volgens Brandweer Nederland zijn sport en de brandweer onlosmakelijk met elkaar verbonden: ”Sport zorgt voor verbroedering, tolerantie en inspiratie. Sport is gezond en zorgt voor betere prestaties. Het houdt sterk en fit.“

medaillewinnaar Dirk van de Wetering

VRIJ
Vijf deelnemers uit Veiligheidsregio IJsselland (VRIJ) wonnen medailles voor hun sportieve prestaties. Dirk van de Wetering won goud op de halve marathon in de categorie 65+ met een tijd van 2:18:19. Op weg naar het bordes voor een herinneringsmedaille, zag hij plots zijn naam verschijnen op het scorebord.

Cees Jan Bloemendaal werd op het onderdeel softbal tweede met zijn team StealNL (zie Facebook) en won daarmee zilver. Op het einde van het toernooi wisten ze dat edelmetaal weg te kapen voor de neus van het Canadese team. Bloemendaal won zelf ook de prijs voor Most Valuable Player (MVP). Het betreden van de Kuip achter het bord ’Netherlands’ met heel veel andere sporters vond hij echt bijzonder: „Dichter bij het gevoel van Olympisch atleet zal ik vermoedelijk nooit komen.”

Cees Jan Bloemendaal won met zijn team StealNL bij softbal.

Ervaring
Mathieu van der Veen (zie Twitter) deed mee op het onderdeel ’Outdoor rowing’ in de categorie ’mannen 18+’. Het was voor hem de eerste keer om voor twee kilometer op een officiële wedstrijdbaan te starten – bovendien in een internationaal deelnemersveld. In de voorwedstrijden had hij de A-finale gehaald waarin hij uiteindelijk vijfde werd. „Het was een prachtige ervaring waar ik met veel plezier op terug kijk.” aldus Mathieu.

Wilfrid Pappot en Marco Kappert deden mee aan de mountainbikewedstrijd op het parcours bij Snowworld Zoetermeer. Ondanks een val zette Wilfrid uiteindelijk een tijd neer van 1:13:20 en werd daarmee vijfde in de categorie ’mannen 55+’. Marco werd negende van de 23 deelnemers. Al met al waren de twee mannen tevreden met hun resultaten. En over de WPFG in zijn geheel: „Het was geweldig om aan dit internationaal evenement mee te kunnen doen!”

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x