Democratie en kunst komen samen bij Het Lokaal

Democratie en kunst komen samen bij Het Lokaal

Kunst & Cultuur, Nieuws, Politiek 0 Comment

Het Werk opent haar deuren voor stembusgangers

Op de dag van de verkiezingen voor Provinciale Staten voor Overijssel transformeert Het Lokaal in IJsselmuiden tot een stembureau. De in hetzelfde oude schoolgebouw gevestigde kunstenaarsbroedplaats doet daar nog een schepje bovenop. Bezoekers kunnen daar, bij Het Werk, een voorproefje krijgen van een grote overzichtstentoonstelling die in voorbereiding is.

Stembureau
Het Lokaal is 1 van de 5 stembureau’s in IJsselmuiden en 1 van de 33 in geheel gemeente Kampen. Stembureau #19 in Het Lokaal aan de Erfgenamenstraat 1C is woensdag 15 maart geopend van 7u30 tot 21u00. Voor inwoners met een beperking is de locatie toegankelijk zijn er volop hulpmiddelen beschikbaar.
Het Lokaal beslaat een deel van het oude schoolgebouw waarin nog meer organisaties zijn gevestigd (zie onderaan), waaronder Het Werk. Normaal is de toegang tot de kunstbroedplaats om de hoek maar ditmaal mag men binnendoor lopen. Sterker nog, bij het verlaten van het stemlokaal komen de bezoekers via de openstaande klapdeuren de kunstwerkplaats in.

Overzichtstentoonstelling
Kunstenaarsduo work#art op dit moment bezig is met een grote overzichtstentoonstelling van hun werk dat ze gedurende de afgelopen twintig jaar hebben ontwikkeld. Iedere bezoeker die komt stemmen, kan een voorproefje zien van de installatie met monumentale kunstwerken vol beweging.
Het duo bestaat uit de kunstenaars Douwe Buwalda en Bert van der Sluijs die samen een heel eigen kijk hebben op wat kunst is en kan doen. Zij willen woensdag 15 maart samen met de stemmers de democratie en de kunst vieren!

Koppeling
De stemdag koppelt die twee op een bijzondere manier: ”Democratie biedt vrijheid en kunst biedt ruimte”, aldus het duo. Ze verlangen niet van de bezoekers dat die hun werk meteen begrijpt. Het kan wel van alles oproepen en het maakt de kunstenaars niet uit wat; elke reactie is goed.
Contact is voor Buwalda het echte kunstwerk. Van der Sluijs merkt tenslotte op: „Stemmen en bezig zijn met democratie is net als broeden en afstemmen op kunst.“

Zie ook:
”Rietvelduitstraling prachtig bij gebruik school voor kunstateliers” (2017)
Scheepje op houten golven bereikt bestemming (2017)
Binnen en buiten feest bij opening ‘Het Lokaal’ (2018)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x