Dierenopvang èn -vervoer Kampen naar Zwols Dierenasiel

Dierenopvang èn -vervoer Kampen naar Zwols Dierenasiel

Gemeente, Nieuws 0 Comment

Nieuwe Dierenambulance en zwerfdieren niet meer naar DOC Edo Hammers

Na ruim tachtig jaar heeft Kampen geen dierenasiel meer. De opvang van zwerfdieren in Kampen heeft de gemeente na een aanbesteding gegund aan Dierenasiel Zwolle. Het Kamper asiel oftewel Dierenopvangcentrum Edo Hammers viel onder de Dierenbescherming die ook de Dierenambulance stopt. Het Zwols Dierenasiel is een zelfstandige stichting en heeft een nieuwe Dierenambulance in Kampen gestald.

Melmerweg
Het regulier onderhoud van de voormalige boerderij aan de Melmerweg, waarin het Kamper asiel gevestigd was, bleek vorig jaar onvoldoende te zijn geweest. De Dierenbescherming besloot geen geld en moeite meer te stoppen in het pand waarop DOC Edo Hammers op één augustus vorig jaar de deuren sloot. Veel dieren zaten er niet meer en de enkele betaalde krachten zijn intern binnen de Dierenbescherming overgeplaatst.
Gemeente Kampen startte daarop een aanbestedingsprocedure voor de opvang van zwerfdieren waartoe zij verplicht is. Drie partijen schreven zich in waarna uiteindelijk besloten is de opvang aan het Zwols Dierenasiel uit te besteden.
Over het pand aan de Melmerweg wordt nog onderhandeld met de gemeente. De Dierenbescherming kreeg destijds het pand in eigendom voor een asiel maar de grond is nog wel van de gemeente.

Konijnen bij Flappus in Zwolle.

Dierenambulance
Vanaf dat moment brengt de Dierenambulance Kampen, Noordoostpolder en Urk gewonde en gevonden dieren naar het dierenasiel in Zwolle of andere opvangplaatsen in de regio. Het Vogel- en Egelasiel, sinds jaar en dag gevestigd in Kampen is er daar één van. Konijnen, knaagdieren en cavia’s worden opgevangen bij Flappus. Deze is sinds twee jaar gevestigd op de grens van Zwolle en Nieuwleusen.
Met het stoppen van hun activiteiten in Kampen door de Dierenbescherming, stopt ook hun Dierenambulance voor Kampen, NOP en Urk. Vrijwilligers van het Dierenasiel Zwolle hebben echter een nieuwe Dierenambulance opgehaald bij Stichting DierenLot en gestald in Kampen. Zo blijft ook het vervoer gegarandeerd, zij het onder een nieuw telefoonnummer: 06 1853 0393.
Stichting DierenLot is gevestigd in Brabant en geeft meer dierenambulances in bruikleen uit zodat met name lokale, kleine organisaties toch de dieren in hun regio zo goed mogelijk kunnen helpen.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x