Joyful Sound zingt via digitale weg ter bemoediging (video)

Joyful Sound zingt via digitale weg ter bemoediging (video)

Kerk, Kunst & Cultuur, Nieuws 0 Comment

Ondanks afgelast jubileumconcert toch ’amazing’ herdenking

De maatregelen rondom het coronavirus hebben het jubileumconcert van gospelkoor Joyful Sound in het water doen vallen. Maar niet helemaal. Via de digitale weg zijn toch alle stemmen samen gekomen. Dat heeft geresulteerd in een videoclip waarmee het koor een ”cadeau ter bemoediging voor iedereen” wil brengen.

Jubileum
Op vijf april bestond het koor precies 25 jaar. Om dat te vieren stond er een groots jubileumconcert gepland in de Stadsgehoorzaal. Aangezien samenkomsten niet meer zijn toegestaan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is dat concert afgeblazen en uitgesteld tot 19 september. Bovenstaande foto is uit de tijd dat men elkaar nog fysiek mocht benaderen.

Als alternatief hebben alle leden thuis een nummer ingezongen. Alle zangpartijen van ’God loves you’ zijn vervolgens samengebracht, inclusief beelden van de zangers en zangeressen voor de webcam. Het concert onder de naam ’Amazing journey’ heeft zo alsnog een kleine ‘amazing experience’ opgeleverd.

Joyful Sound zingt 'God loves you'.

Wonderbaarlijk
Tijdens het jubileumconcert op 4 april zouden een aantal bekende nummers uit de afgelopen 25 jaar ten gehore worden gebracht. Ook waren er veel nieuwe nummers ingestudeerd om het thema ’Amazing journey’ kracht bij te zetten. ”Niet alleen het gospelkoor Joyful Sound heeft een amazing journey meegemaakt,” zoals ze het zelf omschrijft, ”maar eigenlijk is de reis van ieders leven wonderbaarlijk.”

Hierbij hebben zich nu de wonderen van de techniek gevoegd. Iedereen heeft thuis het nummer ’God loves you’ ingezongen en dat is samengevoegd tot één harmonieus geheel. Joyful Sound hoopt iedereen daarmee in deze tijd te bemoedigen.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top