Disneymuur speelplek Bongerd vernieuwd

Disneymuur speelplek Bongerd vernieuwd

Kunst, Nieuws 0 Comment 18

Graffitikunstenaar Andreassen verfrist muurschildering met als thema ’Mickey’


Achteraan op de parkeerplaats naast de AH aan de Meeuwenweg is de Disneymuur van de kleine speeltuin compleet vernieuwd. Wethouder Spijkerman heeft samen met de kunstenaar de laatste hand gelegd aan de werkzaamheden. Kinderen mochten Spijkerman inspireren en helpen met het beschilderen van een bord en daarmee was de openingshandeling een feit.

Marijke Spijkerman bewonderde de nieuwe muur die Erik Lief Andreassen in 2010 had beschilderd. Hij was echter vervallen geraakt. In 2009 was de speelplek opgeknapt en onder andere van nieuwe speeltoestellen voorzien. Op de muur waren in de jaren negentig al stripfiguren gezet door studenten van de Kunstacademie die Kampen toen nog rijk was. Andreassen verzorgt via Scantag veel muurschilderingen en workshops. Ook de muren van de oude gymzaal tegenover de Noorderkerk in Brunnepe heeft hij opgefleurd.

Kinderen konden zelf ook aan de slag om een prachtige striptekening maken.

De kosten voor de opfrisbeurt komen uit het budget van ’Buurt aan Zet’. Spijkerman nodigt iedereen uit om ideeën daarvoor aan te leveren. Op 23 september wordt de Nationale Burendag gehouden. Bij goede suggesties voor die dag is er wellicht een bijdrage vanuit de gemeente mogelijk, biedt de wethoudster aan. Tenslotte vertelt ze kort over de nieuwe wijkverbinders, zoals Gerard Wessels voor de binnenstad, die ook aanwezig is. Hij kondigt aan vanaf 1 oktober een inloopspreekuur te willen houden maar zoekt nog naar een geschikte (centrale) locatie daarvoor. Bij goed weer suggereert de redactie de bescheiden speeltuin. Met haar herstelde frisse en fruitige Disneymuur kan die de buurtbewoners samenbrengen.

Met gepaste hulp schrijft wethouder Spijkerman de status van de speelplek aan de Bongerd: OPEN.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top