Met het Kamperveer langs de Kamper kernen

Met het Kamperveer langs de Kamper kernen

Nieuws 0 Comment

Primeur dorpentoer met nieuwe ’watertaxi’ voor de Groene Loper

De vrijwilligers van Groene Loper Kampen kregen afgelopen zaterdag de primeur van een nieuwe tocht met het Kamperveer. Over het water van de IJssel doorkruisten zij gemeente Kampen. Na het bewonderen van het historisch stadsfront, legde de watertaxi aan bij de dorpen binnen de gemeente. Dit illustreerde één van de doelen van het Kamperveer: verbinding leggen met het achterland.

Terugblik Groene Loper
Stil varend op elektriciteit sluit het Kamperveer aan bij de milieubewuste vrijwilligers van Groene Loper Kampen. Zij gebruikten dit exclusieve uitje om terug te blikken op de afgelopen twee jaar en vooruit te kijken naar de komende twee jaar.
Groene Loper Kampen is een samenwerkingsverband tussen tientallen groene bewonersinitiatieven en heeft als missie bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Achterliggend idee is het stimuleren van duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur door betrokkenheid bij de natuur.

Dorpentoer
De vrijwilligers keken bij meerdere groene buurtinitiatieven in de dorpen langs de IJssel. Bij Zalk nam natuurgids Piet de Jong de opvarenden mee door het Zalkerbos. Na ’s-Heerenbroek en Zalk vervolgde de vaartocht naar Wilsum. De stille en schone watertaxi (zie onderaan) sluit naadloos aan bij de doelstellingen van Groene Loper Kampen.
De organisatie wil bijdragen aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Kampen met bijvoorbeeld geveltuinen, stoeptuinen, insectenhotels, bloemenlinten of een buurtboomgaard. Regelmatig deelt ze bomen of ander groen uit (zie onderaan).

De ijscokar van Perron 1 gaat regelmatig mee op het Kamperveer.

Natuur voor Elkaar
Groene Loper Kampen wordt ondersteund door gemeente Kampen, het Prins Bernhard Cultuurfonds en provincie Overijssel middels het programma Natuur voor Elkaar. Dat ondersteunt nieuwe initiatieven die mensen en natuur meer met elkaar in verbinding brengen, zoals groene bewonersinitiatieven in de stad, integrale vergroeningsprojecten van gemeenten, groene lopers, groene straten en groene ideeën in de zorgsector.
Zowel Groene Loper Kampen als het Kamperveer zoeken nog vrijwilligers om hun plannen en ideeën verder te realiseren. In de dorpentoer kwam het dit weekeinde mooi samen.

Zie ook:
Kamperveer introduceert zich tijdens Kamper Ui(t)dagen (video)
Rijkelijk bomen uitgedeeld bij stadhuis
Rijkelijk struiken uitgedeeld bij stadhuis

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x