Deel je dromen met andere Kampenaren (video)

Deel je dromen met andere Kampenaren (video)

Kunst & Cultuur, Nieuws, Video 0 Comment

Bieb biedt ’Dromen in Kampen’ online aan en gaat maandag open

In mei organiseert Bibliotheek Kampen de maand van Dromen in Kampen. Gezamenlijke activiteiten zijn van overheidswege nog verboden dus is er gekozen voor een digitale opzet waaraan iedereen mee kan doen. Het interactieve programma te mooi om niet te delen aldus programmamanager Anne Marth Kuilder die het heeft opgezet samen met het Cultuurfonds en UITverGROOT. Wekelijks worden de leukste, fijnste en liefste dromen voor het voetlicht gebracht.

Houd verbinding
“Juist nu we minder mensen kunnen ontmoeten,” zegt Kuilder, “is het belangrijk met elkaar in verbinding te blijven. Daarom delen we honderden Kamper dromen en maken die zichtbaar. Dat kan groots en meeslepend, maar ook heel klein, bijvoorbeeld een kopje koffie drinken met een bijzonder iemand of dat alles weer normaal is. We roepen alle Kampenaren op om deze dromen met elkaar te delen.”
Iedereen kan een poster uit De Brug voor het raam hangen en zo anderen inspireren. Misschien komen de droomreporters langs om met gepaste afstand de dromen te vangen.

Digitaal prikbord
De dromen worden geplaatst op een digitaal prikbord. Op de website staan ook workshops voor jong en oud, inspirerende filmpjes en verhalen. Andere originele manieren ter verbinding ontbreken niet. Wekelijks wordt via de website en op RTV IJsselmond een heus dromenjournaal uitgezonden met Astrid de Jong.
Tussen 6 en 28 mei kan iedereen zijn of haar dromen delen op DromeninKampen.nl in tekst, foto of video. Droomreporters kunnen langs komen om je droom vast te leggen en wie dat zelf wil doen, kan het opsturen naar info@DromeninKampen.nl. Aan deze maand werken ook het Cultuurfonds mee en Diana de Groot, die veel ervaring heeft met droominitaitieven (zie onderaan).

Uitleenbalie open
Naast ’Dromen in Kampen’ opent de Bibiliiotheek, tegelijk met de basisscholen, weer haar deuren op maandag 11 mei. Omgeven door strenge veiligheidsmaatregelen is de bieb weer open op maandag tot en met zaterdag van tien tot vier uur. Boeken en andere matarialen kunnen weer uitgeleend en ingelverd worden zonder afspraak doch onder voorbehoud van drukte.
De leestafels en werkplekken blijven gesloten, zowel in de bibliotheek als café Paatje. Ook de overige ruimtes in de Stadskazerne, waaronder Tourist Info, Stadsarchief en de toiletten, blijven gesloten. Dat geldt tevens voor de bibliotheekvestiging in Kulturhus IJsselmuiden. Wellicht droomt een enkele Kampenaar dat dat alles weer open gaat. De bieb ziet het graag tegemoet.

Zie ook:
Diana de Groot slaat bruggen via dromen
Bibliotheek levert aan huis voor senioren


Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x