Drontermeerdijk èn omgeving worden versterkt

Drontermeerdijk èn omgeving worden versterkt

Nieuws, Regionaal 0 Comment

Waterschap en aannemer maken afspraken over “lokale meerwaarde”

De versterkte Drontermeerdijk rijst letterlijk steeds meer op in het landschap. Verkeer dat over de tijdelijke N306 rijdt, wordt op een aantal plaatsen steeds meer overschaduwd door de verhoogde dijk. Er is een nieuw teenschot aangebracht en er wordt geïnvesteerd in de omgeving van het project. Dat heet ook wel lokale meerwaarde.

Steenbekleding
De aannemer brengt op een deel van de Drontermeerdijk zand en klei aan. De dijk wordt ongeveer drie meter opgehoogd. Op de dijk komt de fundering voor de nieuwe N306. Ook brengt de aannemer klei aan op de taluds en de bermen. Vanaf de Roggebotsluis tot waar de vooroever begint is steenbekleding aangebracht bestaande uit een beschoeiing met stortsteen in het water en steenzuilen op het talud.
Alle risicovolle werkzaamheden aan de dijken en sluizen zijn zoveel mogelijk afgerond voor het stormseizoen begon. In die periode van 15 oktober tot 15 maart komen over het algemeen de meeste stormen voor in combinatie met veel regen.
Waterschap Zuiderzeeland stelt eisen aan de werkzaamheden die wel en niet mogen worden uitgevoerd tijdens het stormseizoen. Boskalis kan tijdens het stormseizoen op een aantal locaties, die geen risico vormden voor de waterveiligheid, doorwerken aan de Drontermeerdijk.

ATB-route

ATB-route
Waterschap Zuiderzeeland en Boskalis hebben afgesproken te investeren in de omgeving van het project ‘Versterking Drontermeerdijk’: lokale meerwaarde. Daarom voert Boskalis werkzaamheden uit die een blijvende verbetering en/of opwaardering van lokale initiatieven achterlaat.
Voor Stichting Roggebotzand zijn een gedeelte van de bestaande plannen uitgevoerd resulterend in een opwaardering van zo’n 300 meter mountainbikeroute. Het nieuwe parcours is voorzien van hoogteverschillen, kombochten, een brug, twee tunnels en drie stuks rockgarden.
Bij de Stobbenweg/Reevedam wordt een vrij liggende fietsoversteek gerealiseerd op initiatief van gemeente Dronten na verschillende gesprekken met verschillende stakeholders. Er komt een gescheiden fietspad naast de kruising van de Stobbenweg/Reevedam met de N306.
Het fietspad langs de Drontermeerdijk biedt een mooi uitzicht op de werkzaamheden aan de dijk en op de IJsseldelta.

Zie ook:
Consortium licht plannen toe voor transformatie N307 (video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x