Eerste besmetting coronavirus in Kampen vastgesteld (video)

Eerste besmetting coronavirus in Kampen vastgesteld (video)

Gemeente, Nieuws, Video 0 Comment

Eet-, sport- en sexinrichtingen gesloten op last van ministeries

Na de uitbraak van het coronavirus in buiten- en binnenland, is nu ook in de gemeente de eerste Kamper besmetting vastgesteld. De persoon zit in thuisisolatie en houdt contact met de GGD. Afgelopen donderdag kondigde premier Rutte drastische maatregelen aan om de verspreiding van het nieuwe virus af te remmen. Zondagavond kreeg burgemeester Koelewijn opdracht om alle eet-, drank-, sport- en sexinrichtingen te sluiten.

Thuisisolatie
Maandag 16 maart is de eerste besmetting met het coronavirus in gemeente Kampen vastgesteld. De persoon heeft zich gemeld bij GGD IJsselland die met de inwoner persoonlijk contact onderhoudt. Er is geen kans geweest op verspreiding, aldus de gemeente, en de Kampenaar heeft alle benodigde maatregelen genomen.
Dit is de eerste officiële melding. Volgens ingewijden zouden er al meer mensen in Kampen besmet zijn. In een videoboodschap spreekt burgemeester Koelewijn zijn inwoners toe (zie onderaan).

Adviezen
Hij laat weten mee te leven met de getroffen inwoner. Hij roept zijn inwoners dringend op om de adviezen van het RIVM en de GGD op te volgen: ”Neem uw verantwoordelijkheid en blijf thuis bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts en mijd dan sociale contacten.”
De gemeente neemt als organisatie haar verantwoordelijkheid door de medewerkers zoveel mogelijk thuis te laten werken. Inwoners wordt gevraagd een bezoek aan het stadhuis uit te stellen en bij voorkeur per telefoon of e-mail zaken te regelen.

Sluiting
Talloze evenementen en bijeenkomsten zijn sinds donderdag afgelast. Sommige organisaties en bedrijven hebben hun deuren al gesloten. Daar bovenop kregen de Veiligheidsregio’s zondagavond te horen van het ministerie van zowel Justitie en Veiligheid als van Medische Zorg en Sport dat ze in hun gemeenten alle eet- en drinkgelegenheden moesten sluiten als ook sport en fitnessclubs, sauna’s, seksinrichtingen en coffeeshops. Voor hotels, catering en thuisbezorging wordt een uitzondering gemaakt.

Zie ook:
Gemeente Kampen volgt richtlijnen RIVM GGD


Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x