Kunstenaars tonen hun kunsten op Kamper Kunstmarkt (video)

Kunstenaars tonen hun kunsten op Kamper Kunstmarkt (video)

Kunst & Cultuur, Nieuws, Video 0 Comment

Mirriam Bouwmeester: ”De eerste Kunstmarkt Kampen was geweldig”

De eerste Kamper Kunstmarkt is volgens de deelnemers geslaagd. Van Stadskazerne tot Koggewerf presenteerden tal van kunstenaars hun kunsten in de vorm van schilderijen, litho’s, etsen en wat dies meer zij. De bezoekers die na de kraampjes van de vijfde en laatste Kamper Ui(t)dag de Oudestraat benedenstrooms vervolgden, werden soms verrast.

De Kunstbrug, opvolger van het STAKK, organiseerde de Kunstmarkt. Voorzitter Mirriam Bouwmeester spreekt in onderstaande videoreportage over een geslaagd gebeuren. Momenteel is Bouwmeester bezig met het opzetten van een reguliere, geordende beschildering van de bunker, die eerder dit jaar in het nieuws kwam (zie onderaan).

Plassen na de stortbui weerspiegelden de kramen.

In de reportage vertellen de aanwezige kunstenaars kort over hun creaties en de liefde voor de kunst. ”Als er een wauw!-effect optreedt, ben je goed bezig,” aldus Arjan Vahl die bezoekers met acrylverf laat experimenteren. Jan Nuij toonde de mogelijkheden van het Grafisch Atelier waarover nog kort een expositie loopt bij het Walkate Archief (zie onderaan).

Tot eind van de middag bleef het droog maar menige standhouder van de Ui(t)dagen en Kunstmarkt moest toch nat inpakken na de stortbui die net te vroeg kwam. In dagblad de Stentor wordt een discussie aangezwengeld of de Kamper Ui(t)dagen hun beste tijd hebben gehad. Deze eerste Kamper Kunstmarkt was een dappere poging om nieuw leven in het concept te blazen. Aan Kamper kunst, creativiteit en inventiviteit schort het niet.

Zie ook:
Kunstmarkt nieuw op vijfde en laatste Kamper Ui(t)dag
Grafisch Atelier als erfenis Kunstacademie (video)
”Heeft de bunker eens wat kleur….” (kazemat Seveningen)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x