Eetkamer: Een nieuw eetinitiatief in Kampen

Eetkamer: Een nieuw eetinitiatief in Kampen

Kamper Kracht, Nieuws 0 Comment

In een gezellige sfeer samen rond de tafel in de Eudokiakerk


Kampen is een nieuw eetinitiatief rijker. In september startte de Eetkamer, op initiatief van Atty van der Linden en gefaciliteerd door de Eudokiakerk. Daar wordt samen met veel vrijwilligers elke dinsdagavond een maaltijd geserveerd waarbij iedereen welkom is. Aanmelding vooraf is niet nodig en een financiële bijdrage wordt niet gevraagd. Wel een bijdrage in gezelligheid en ontmoeting want daar draait het ook om.

Diverse maaltijden staan klaar bij de Eetkamer.

”Een lang gekoesterde wens”, vertelt Atty, ”is hiermee voor mij uitgekomen. Gezelligheid bieden aan mensen en in een gastvrije omgeving samen eten.” Het initiatief vertoont veel overeenkomsten met eeTze in IJsselmuiden, dat twee weken geleden haar tweejarig bestaan vierde. Inderdaad heeft Atty onder andere daar haar licht opgestoken. ”Ik heb veel rondgekeken en geïnformeerd. Samen met enkele andere vrijwilligers ben ik ook een paar keer in IJsselmuiden wezen eten.” Samen met Leertje van Dijk, Erna de Bruyne en Gerhard Pikkert stelde ze een commissie samen en vroeg de Eudokiakerk om van hun zaal gebruik te mogen maken. De diaconie was enthousiast en stelt, naast financiële ondersteuning, ook graag ruimte beschikbaar.

Drie van de vrijwilligers die de Eetkamer organiseren.

Inmiddels hebben de initiatiefnemers een groep van zo’n 35 koks om zich heen verzameld die één keer in de twee maanden koken. Elke week bereiden vier personen een maaltijd, wat onderling afgestemd wordt. Zo hebben de gasten een ruime keuze en als er eten overblijft, wordt dat verdeeld onder de gasten om mee naar huis te nemen. Als aperitiefje is er gewoonlijk stokbrood en na afloop koffie. Bij eeTze zijn de mensen op donderdag welkom om 18u00 en bij de Eetkamer op dinsdag om 18u00 . ’s Woensdags serveert het Leger des Heils een gratis maaltijd met dat verschil dat bij eeTze en de Eetkamer een gezellig samenzijn voorop staat. Natuurlijk ook het eten maar dat is het bekende kip-eiverhaal. Wat was er het eerst? “De Eetkamer is te vinden in de Eudokiakerk aan de Wederiklaan 54”, vertelt Atty, “en wij zijn per e-mail bereikbaar op Eetkamer@Eudokiakerk.nl.” Tenslotte vertelt ze ontroerd de anekdote die een gast haar vertelde. Door de drie gratis maaltijden per week, had ze nieuwe schoenen kunnen kopen.

Na de maaltijd wordt er nog nagekletst bij koffie en thee.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x