eeTze vervolgt in ’Het Lokaal’ met Sterk IJsselmuiden

eeTze vervolgt in ’Het Lokaal’ met Sterk IJsselmuiden

Kamper Kracht, Nieuws 0 Comment

Donderdagavond maaltijd op nieuwe locatie en meer activiteiten in petto

De zomervakantie is weer ten einde. Scholen, organisaties en bedrijven starten weer op. En ook de eetgroepen die gemeente Kampen kent. Het eetinitiatief van Jaap en Gea in IJsselmuiden verhuist naar het vroegere schoolgebouw aan de Zandbergstraat. Onder de noemer Sterk IJsselmuiden worden meer initiatieven ontplooit op de locatie die de naam ’Het Lokaal’ meekrijgt. Wijkvereniging Team Flet’n is één van de partijen die aanhaakt.

Verhuisd
Dinsdagavond werd er weer een maaltijd geserveerd bij de Eetkamer in de Eudokiakerk. Het Kamper korps van het Leger des Heils begon op woensdagavond met een barbecue. Donderdagavond komen om zes uur de stam- en nieuwe gasten van eeTze weer samen. Niet meer in de ”knusse huiskamer” aan de Burgemeester Van Engelenweg. Maar in het voormalige Ichthuscollege, ingang Erfgenamenstraat. Een aantal van de vaste krachten, die eeTze inmiddels kent, heeft deze zomer het scheikundelokaal verbouwd tot een eetzaal. Dankbaar wordt gebruikt gemaakt van de grote fornuizen en keukenkastjes die de ruimte herbergt. Enkele scheikundekabinetten zijn blijven staan om de geschiedenis niet uit te wissen.

Met een BBQ werd in de zomer het nieuwe initiatief afgestrapt.

Stichting Welzijn
Jaap Boersma en Gea Overweg, initiatiefnemers van eeTze in 2015 (zie onderaan) broedden al langer op uitbreiding van de activiteiten bij eeTze. De opslagschuur achter hun woonhuis, die omgebouwd was tot knusse huiskamer, werd krapjes en op zoek naar een andere ruimte, stuitten ze op Stichting Welzijn. Die had wel oren naar een sociaal initiatief in de desbetreffende wijk van IJsselmuiden en zo ontstond Sterk IJsselmuiden. Wijkverenging Flet’n had nog geen vast onderkomen dus sloot zich graag aan. Stadstoezicht stalt de gevonden fietsen in de afgesloten stalling en de fietsenmaker van Stichting Welzijn heeft zijn intrek genomen in het gebouw. Andere organisaties of initiatieven zijn nog van harte welkom. Er zijn zelfs enkele flexwerkplekken beschikbaar. De andere helft van het gebouw is al een jaar in gebruik als kunstbroedplaats (zie onderaan).

Activiteiten
De ruimte voor eeTze is buiten de donderdag beschikbaar voor andere groepen of activiteiten. Behalve de maaltijd op donderdag organiseerden de krachten van eeTze een jaarlijks een boottocht en dergelijke bevordering van de saamhorigheid kan nu uitgebreid worden. Er wordt gedacht aan film- en spelavonden en de groenstrook rondom het gebouw kan wellicht benut worden voor moestuintjes. Zo geven Jaap , Gea en de mensen om hen heen gestalte aan hun idealen van een open samenleving en een deeleconomie. Op de achtergrond spelen christelijke motieven een rol. Donderdagavond vindt de ’doorstart’ plaats. Met elkaar en voor elkaar.

De harde werkers van eeTze tesamen in 'Het Lokaal'.

Zie ook:
Samen gezellig en kosteloos eten bij eeTze (juni 2015)
”Rietvelduitstraling prachtig bij gebruik school voor kunstateliers” (nov. 2017)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x