Tweewielerhoek Reinier gaat over in andere handen

Tweewielerhoek Reinier gaat over in andere handen

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Trouwe werknemer mag de zaak overnemen van Reinier Potkamp

Met de wisseling van het jaar treedt er aan de Graafschap ook een eigenaarswisseling op. Tweewielerhoek Reinier gaat over in de handen van Wiechel van Heerde, die al twintig jaar werkt bij de fietsenzaak op de hoek met de Bregittenstraat. Als ”een soort eerbetoon” blijft de naam vooralsnog Tweewielerhoek Reinier.

Generatie
Na ruim dertig jaar, oftewel één generatie, gaat Reinier Potkamp meer genieten van het leven: vrouw, dochters en kleinkinderen komen voortaan op de eerste plaats. Eerdere generaties gingen hem voor zoals beschreven bij het dertigjarig jubileum dat samen met de Mobiele Felicitatie Eenheid werd gevierd (zie onderaan).
Potkamp doet de bekende fietsenzaak in de periferie van het centrum van Kampen over aan één van zijn trouwste werknemers. Van Heerde werkt vanaf zijn vijftiende in de zaak die vanaf 1988 bestaat. Destijds heeft hij een BBL-opleiding gevolgd tot tweewielerspecialist. Onder de vleugels van Potkamp leerde hij de fijne kneepjes van het vak.

In juni werd het dertigjarig jubileum gevierd met de MFE.

Droom
Veel veranderingen staan er wat Van Heerde betreft niet op stapel. Zoals het een fietsenzaak betaamt, zal hij wel in beweging blijven. Hij zal inhaken op actuele ontwikkelingen zoals de leasefiets en de sterke opkomst van de elektrische fiets. Maar veel veranderen zal er niet en de basis blijft hetzelfde. Ook met een kapotte ketting of een lekke band kan men ook in het nieuwe jaar onder de nieuwe eigenaar bij de fietsenzaak terecht.
Met de eigenaarswisseling gaat de zaak weliswaar uit de familie maar wordt aan de geschiedenis een hoofdstuk toegevoegd. Reinier Potkamp noemde het al even tussen neus en lippen door bij het jubileum in juni. Voor Van Heerde komt ”zonder overdrijven” een droom uit. Op 1 januari 2020 kan men de nieuwbakken fietsenzaakeigenaar twee maal de beste wensen doen voor het nieuwe jaar.

Zie ook:
Tweewielerhoek Reinier blijft in beweging

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x