Dubbel feest bij CBS De Ontdekking (video)

Dubbel feest bij CBS De Ontdekking (video)

Nieuws, Video 0 Comment

Basisschool mag weer open en doet dat in nieuw gebouw

Na een abrupte sluiting twee maanden geleden, mogen vandaag veel deuren weer open gaan. Dat geldt voor kapperszaken, bibliotheken en basisscholen. Aan de Ooievaarstraat vindt de ’doorstart’ van het schooljaar plaats in een gebouw dat juist in de tijd van coronasluiting gereed is gekomen, inclusief verhuizing van alle materialen. Wethouder Van der Sluis kwam op zijn oude school het personeel een hart onder de riem steken.

Omschakeling
De omschakeling naar thuisonderwijs was in een paar weken tijd geschied, vertelt onderwijsassistent Maurice van den Berg. Met een glimlach kijkt hij naar de leerlingen die de school inlopen. Niet in drommen want er zijn de nodige maatregelen genomen om het coronavirus blijvend in te dammen. Directrice Renske de Vries haast zich om de toegestroomde pers te woord te staan op dit historische moment.

Ze laat zien hoe, dankzij de nieuwe huisvesting, vier lokalen een rechtstreekse uitgang naar buiten hebben. Buiten spelen de groepen apart van elkaar en de ouders van de grotere kinderen blijven buiten de schoolhekken. Naast looproutes is er meer wasgelegenheid gecreëerd voor de handen. Voorlopig heeft iedereen op woensdag vrij en de andere kinderen gaan om en om twee dagen in de week naar school.

Aan de zijkant van het gebouw is de fietsenstalling en hebben enkele lokalen een eigen uitgang.

Nieuwbouw
Voor de voormalige Koningin Emmaschool is het een bijzondere situatie. Na de afgelopen twee jaar bij het Prisma onderdak te hebben gekregen, stond juist voor vandaag de eerste lesdag in het nieuwe gebouw geland. Toen de nieuwe huisvesting in maart gereed kwam, had De Vries nooit kunnen vermoeden dat ze een week later het gebouw maanden niet in gebruik mocht nemen.

Onder de leerkrachten hebben zich geen ziektegevallen voorgedaan, vertelt ze, maar wel in de omgeving van sommige kinderen. Deze hebben zelf mee mogen denken over de inrichting en zo is er naast de trap een glijbaan gemaakt. Jan Peter van der Sluis dook hierop even terug in zijn kindertijd, die hij op deze school heeft doorgebracht. Met een flinke bos bloemen voor Renske de Vries gaf hij het startsein voor de doorstart van het schooljaar.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x