Wijkcentrum ’t Middelpunt houdt op te bestaan

Wijkcentrum ’t Middelpunt houdt op te bestaan

Gemeente, Nieuws 0 Comment

Gemeentelijke huurverhoging doet wijkvereniging de das om


Vanmiddag heeft het laatste bestuurslid van de wijkvereniging Flevowijk, Cellesbroek en Middenwetering de sleutels ingeleverd van hun wijkcentrum. Het bestuur kampte met onderbezetting en financieel liep het al langere tijd slecht. Een forse huurverhoging van de gemeente voor het gebouw aan de Lamoraal van Egmondstraat was, volgens welingelichte bronnen, de nekslag.

Aankondiging
Vorige week waren alle activiteitsgroepen binnen het wijkcentrum uitgenodigd en werd aangekondigd dat de wijkvereniging stopt. Ook het RIBW en Trans waren hierbij aanwezig als medegebruikers van het gebouw. Namens het bestuur deelde Aletta Matheus mee dat ”met grote spijt per 1 augustus 2017 het Wijkcentrum en vereniging ’t Middelpunt niet langer bestaan”. In haar toelichting vervolgt ze: ”Helaas zijn wij in financieel zwaar weer terecht gekomen. Daarom hebben wij besloten om niet langer door te gaan. Dit om de ontstane schuld niet hoger te laten worden.”

Wijkcentrum 't Middelpunt aan de Lamoraal van Egmondstraat in Kampen.

Vervallen schoolgebouw
De wijkvereniging werd opgericht in 1986. Ze nam haar intrek in een voormalige kleuterschool die verviel vanwege de invoering van de basisschool. Er was sprake van groot achterstallig onderhoud en na lang aandringen ging de gemeente in 2014 akkoord met een grote opknapbeurt van het pand uit 1968. Een dagactiviteitencentrum van het RIBW nam ook haar intrek in het gebouw evenals Trans. Deze organisatie voor ambulante begeleiding kookt nog steeds een paar dagen in de week voor cliënten van het RIBW. Vanuit de wijkverenging is er onder andere een gezelligheidsgroep, een kinderclub en een pergamanogroep. Er worden nog meer activiteiten georganiseerd in wijkgebouw Flevocel dat in 2014 werd omgedoopt tot ’t Middelpunt.

Het logo dat voortkwam uit een prijswedstrijd in 2014 en waarvan later de kleuren werden aangepast door het bestuur.

Wijkverbinders
Binnen gemeente Kampen zijn er wijkverbinders actief die als aanspreekpunt fungeren voor, en een schakel vormen tussen, inwoners, organisaties en ondernemers. Tamara Pietersz is wijkverbinder voor onder andere de Flevowijk, Cellesbroek en Middenwetering. Zij was stilletjes aanwezig bij de opheffingsbijeenkomst vorige week. Vanmorgen kon ze nog geen reactie geven. Aletta Mattheus organiseerde in september een groot feest om het nieuwe seizoen te openen maar heeft maandagmiddag de sleutels ingeleverd op het gemeentehuis. Een woordvoerder van de gemeente geeft aan dat de gemeente dinsdagmiddag met een persverklaring komt.

Een geschonken kunstwerk in de centrale ruimte bij heropening van het wijkcentrum na een grondige verbouwing in 2014.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top