Eleos opent behandellocatie in Kampen

Eleos opent behandellocatie in Kampen

Nieuws, Regionaal 0 Comment

Breed aanbod aan christelijke hulpverlening voor alle leeftijden

Naast een locatie voor begeleid wonen aan de Kattendoorn, heeft Eleos deze maand ook een behandellocatie in Kampen geopend. Aan de IJsselkade kunnen kinderen, jongeren en volwassen terecht voor christelijke ggz (geestelijke gezondheidszorg). Vanuit de nieuwe locatie wordt ook thuisbegeleiding gegeven. Daarmee is nu voor Kampenaren dichtbij huis een breed aanbod aan christelijke hulpverlening beschikbaar.

Verbinding
Eleos heeft locaties verspreid over heel Nederland, geconcentreerd rond de lijn van Middelburg naar Groningen. Naast locaties voor behandeling en begeleid wonen, heeft de zorgverlener een klinisch behandelcentrum in Bosch en Duin voor opname en dagbehandeling. Het hoofdkantoor staat in Amersfoort.
De nieuwe behandellocatie in Kampen zorgt, door de hulp dichtbij huis, voor ”meer verbinding met het dagelijks leven” aldus Abwin Luteijn, voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij geeft aan dat ”waar het kan en passend is, we graag samenwerken met school en kerk.” De Eleosbestuurder is blij ”een breed hulpaanbod op de nieuwe locatie te kunnen starten.”

Aanbod
Regiodirecteur Arjan van Ommeren woont zelf in Grafhorst en kent de regio daardoor goed. Volgens hem ”wonen er in Kampen en omgeving veel mensen met een christelijke achtergrond voor wie regionaal een breed aanbod bestaat aan bijvoorbeeld onderwijs en verenigingen. Een goed christelijk ggz-aanbod was er nog niet in Kampen.”
Op de locatie in Kampen gaat een team werken dat zowel basis-ggz als specialistische ggz kan bieden aan kinderen, jongeren en volwassenen. Daarnaast is er een team voor thuisbegeleiding en is er in het gebouw ruimte voor allerlei activiteiten als herstelgroepen en andere groepsbijeenkomsten.

Bedrijfsbus voor het pand van christelijke hulpverlener Eleos aan de IJsselkade.

Spanning
Basis-ggz duurt vaak kort en is van minder zwaar karakter, zoals kortdurende ADHD-behandeling of behandeling van overspannenheid, lichte depressie of lichte angstklachten. Voor een zware angststoornis kom je uit bij specialistische ggz, zoals ook bij een persoonlijkheidsstoornis en andere complexe psychiatrische stoornissen. Die behandelingen duren vaak veel langer en zijn intensiever.
Zoals met de opening van een coronatestlocatie in Kampen eerder deze week, zo vervalt met de Kamper locatie van Eleos de drempel om naar Zwolle te moeten. Een woordvoerder van Eleos merkt op nog geen nadrukkelijke toename te merken in cliënten die een coronagerelateerde zorgvraag hebben.
Wel ervaren sommige cliënten meer angst. Met de nieuwe locatie kan ook het ”onprettige” (video)bellen afnemen. De coronaspanning blijft er voor menigeen wel in.

Zie ook:
Geloven in herstel (Eleos)
Troost voor zorgsector in coronatijd

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x