EO-coryfee bezoekt Kringloop Kampen

EO-coryfee bezoekt Kringloop Kampen

Nieuws 0 Comment

Harry Stalknecht doet verslag

Soms gebeuren er dingen die je niet verwacht. Zo begint Harry Stalknecht zijn verslag van een bijzonder bezoek vorige week aan Kringloop Kampen. Een bekende presentator van de Evangelische Omroep kwam met een cameraploeg binnen stappen. Samen met een vaste klant van de kringloopwinkel aan de Trekvaart in IJsselmuiden.

Na de tegenvaller van een paar jaar geleden (zie onderaan) is Kringloop Kampen goed op stoom. In augustus vorig jaar werd de nieuwe brenglocatie bekend die in maart dit jaar met een dubbel feest werd gevierd (zie onderaan). Vorige maand verkregen ze een keurmerk van 100% kringloop.
Vorige week stapte Tijs van de Brink binnen, een bekende EO-presentator. Hij kwam met een vaste klant voor een korte reportage, uit te zenden op een nog onbekend tijdstip. In de desbetreffende aflevering van Nieuwlicht zal over armoede worden gedebatteerd.
Stalknecht, die al zeer lange tijd werkzaam is bij de Kringloopwinkel, greep naar zijn telefoon voor een paar foto’s. Later pakte hij de pen ter hand zoals hij regelmatig doet om de aandacht voor ”zijn” winkel vast te houden.

Harry Stalknecht

Selfie (Harry Stalknecht)
Soms gebeuren er dingen die je niet verwacht. Zoals deze week, toen Tijs van den Brink onze winkel aan de Trekvaart binnenstapte met in zijn kielzog een complete filmploeg. Voor wie niet thuis is in het zich alsmaar voortwoekerende bestand van Bekende Nederlanders: Tijs van den Brink is al sinds jaar en dag een van de boegbeelden van de EO.

Nu heb ik een beetje een haat-liefde verhouding met Tijs. Hij lijkt me wel in orde maar er is iets wat ik niet goed kan benoemen, dat me aan hem tegenstaat. Ik ben er nog niet uit. Zo erg als Brigitte Kaandorp het heeft met Andries Knevel, een andere EO coryfee (”als ik het maar niet met Andries Knevel hoef te doen”), zo erg heb ik het met Tijs niet, maar toch.

Even terug. Tijs van den Brink was naar onze winkel gekomen om opnamen te maken voor het programma Nieuwslicht. Het ging over mensen met haast geen cent te makken en hoe die rond probeerden te komen. En Tijs wist ook wel, wie weinig geld heeft kan in een zaak als de onze toch nog leuk shoppen.

Dat betekent niet dat alleen minder draagkrachtigen ons weten te vinden. Bijna iedereen vindt het leuk onze schappen en rekken af te struinen en iets leuks te scoren. De klanten van onze winkel vormen een afspiegeling van de maatschappij. De kringloop als een ontmoetingsplaats van mensen, een plek van toenadering. En dat is in een tijd waarin tegenstellingen tussen groepen eerder worden aangewakkerd dan overbrugd een hele verademing, belangrijk ook.

En ergens denk ik dat Tijs dat ook mooi vindt en weet ik het nu ook wel zeker: Tijs deugt. Daar, het is gezegd! Maar met een voorbehoud: Als ik het maar niet met Andries Knevel hoef te doen.

Tijs van den Brink kocht een strijkplank voor de vrouw.

Zie ook:
Nieuwe hal voor jubilerend Kringloop Kampen (maart 2019 – video)
Geruststellende woorden voor Kringloop Kampen (juli 2016)
Hoe Kringloop Kampen het spel verloor (juli 2016)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x