Lente-editie Hanzetocht verschillend ervaren

Lente-editie Hanzetocht verschillend ervaren

Nieuws 0 Comment

Reacties op Kamper wandelroute lopen zeer uiteen

Twee weken geleden liep een aantal van vierhonderd deelnemers, meer dan in de vorige edities, de Hanzetocht. De redactie kreeg twee reacties die wij u niet willen onthouden, inclusief een mooie compilatiefoto. Deze verslagen vanaf de route zijn niet representatief maar wel illustratief.

Een groepje vrolijke dames bij de start in De Vier Jaargetijden blijkt achteraf teleurgesteld te zijn en schrijft ons het volgende.

Met 4 dames zijn we vanochtend uit Steenwijk vertrokken om naar Kampen te gaan om daar een wandeltocht te lopen van 8 km. De 18 km was ons te ver.
De tocht begon veelbelovend aan de IJssel in Kampen, een prachtige plek met mooie oude huizen en in het water grote zeilboten. Maar nadat we een stukje langs de IJssel hadden gelopen voerde de tocht door woonwijken van Kampen. We hebben ongeveer alle bebouwing van Kampen gezien.
Onderweg spraken we diverse wandelaars die, net als wij, niet zeker waren van de te bewandelen route. De meegekregen beschrijving was niet geheel duidelijk, voor ons in ieder geval!
We zijn helaas Kampen niet uitgekomen en vonden de route niet leuk. Teleurgesteld zijn we uiteindelijk in het centrum een kopje koffie gaan drinken en hebben de tocht naar huis ondernomen. Genoeg gelopen, maar niet met genoegen terugdenkend aan de route.
Een bezoekje aan Kampen zelf staat zeker wel op ons lijstje, een prachtige oude stad.

De organisatie had de dames misschien kunnen aangeven dat men bij de korte route in de stad zou blijven. Meer informatie kan dan de route alsnog interessant maken. De korte route liep eerst naar en (boven) langs Brunnepe waar genoeg (geschiedenis) over te vertellen valt. Daarnaast waren er wel groene stukjes in de route opgenomen zoals dwars door het Stadspark en bovenlangs De Tuinen. Maar een stad blijft hoofdzakelijk uit bebouwing bestaan en het weinige bijnnenstedelijk groen wordt ernstig bedreigd door het bouwstreven van inbreiding.

Een groepje Amsterdamse dames uit Almere liep de lange route.
Joke Numan schrijft ons het volgende en stuurde de leuke foto daaronder mee.

Gisteren heb ik met twee wandelmaatjes de Hanzetocht gelopen. Op het bestaan van deze tocht werd ik geattendeerd via de website www.ontdekdeijsseldelta.nl. Gisterochtend vertrokken we met de auto vanuit Almere (onze woonplaats) naar Kampen waar we ons inschreven voor de tocht. Eerst met het Kamperlijntje naar Zwolle en vanaf daar teruglopen naar Kampen (18 km).
De routebeschrijving hadden we bij de hand maar nagenoeg niet gebruikt daar er ook bijzonder duidelijk gepijld was. Het merendeel van de route verliep langs de mooie IJssel en dat leverde prachtige vergezichten op. De inwendige mens hebben we verzorgd met een bakje koffie en heerlijke appeltaart met slagroom bij “De Vreugdehoeve”. Daarna weer gesterkt op pad voor het laatste deel van de route. Het weer liet ons (vergeleken met vrijdag jl.) wat in de steek, we begonnen droog maar met behoorlijk wat wind. Na de koffiestop kregen we ook nog een paar buien op onze pet, maar dat mocht de pret niet drukken! We hebben heerlijk gelopen en genoten van de prachtige omgeving. We komen beslist nog eens terug en willen dan zeker ook wat langer in het mooie plaatsje Kampen verblijven!

Fotocollage van de Hanzetocht door Joke Numan.

Enkele deelnemers besloten de lange route in omgekeerde richting te lopen. Zij vertrokken vanuit De Vier Jaargetijden te voet richting Zwolle en keerde per trein terug. De reacties waren na afloop overwegend positief waarbij één reactie veel gehoord werd: ”Wat hebben we veel ooievaars gezien”. Daarmee deed de lente-editie van de Hanzetocht ook haar naam eer aan.

Zie ook:
Lente-editie Hanzetocht doet naam eer aan

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x