Experiment met voetloos stoepbord in Oudestraat

Experiment met voetloos stoepbord in Oudestraat

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Meer ruimte, minder omwaaien en overzichtelijk op één rij

Woensdagmorgen is er een nieuw ”stoepbord” verschenen in de Oudestraat. Samen met vier medewinkeliers gaat Nardus Koster de komende maanden een nieuw bord voor hun winkels uitproberen. Deze reclameborden hebben geen voet maar staan met één paal in de grond. Dat heeft enkele voordelen en geeft een uniform uiterlijk. Provincie en gemeente ondersteunen het initiatief.

Stadscafé
Nardus Koster had het idee opgedaan in de winkelstraten van Almelo. Vorig jaar introduceerde hij tijdens de brainstormavonden die toen bij het Stadscafé werden gehouden. Een jaar later kan het idee aanstaande maandag bij het Stadscafé gepresenteerd worden en misschien al een eerste evaluatie.
De nieuwe stoepborden staan niet, zoals de ”conventionele borden”, op een brede voet los op de straatstenen. De nieuwe borden staan met één paal tussen de straatstenen oftewel in de grond. Daardoor nemen ze minder ruimte in beslag en kunnen niet meer omwaaien.
Bovendien hoeft er dan niet meer gediscussieerd te worden of de borden net over de grijze lijn staan of niet. Als alle reclameborden voor winkels zo vervangen worden, ontstaat ook een uniform uiterlijk.

De conventionele stoepborden hebben een grote voet die los op straat staat.

Winkelquintet
Vijf winkeliers aan de Oudestraat bovenstrooms, ter hoogte van de Plantage, doen mee, te weten platenzaak HOE, kledingzaak Silvermode, Chinees restaurant Kota Radja, meubelzaak Van Zuylen en modezaak Trendy Kampen. Koster heeft voor zijn House of Entertainment (HOE) het eerste bord tussen de straatstenen gepoot.
De provincie subsidieert het experiment, de gemeente plaatst kosteloos de borden en winkeliersvereniging OVK schaart zich ook achter het idee. Over vier maanden wordt de proef geëvalueerd. Mocht het bevallen, dan dient het gemeentelijk uitstallingsbeleid erop aangepast te worden. Koster nodigt iedereen uit om te komen kijken en kritisch te wezen.
Als alle vijf borden er zaterdag staan zou dat mooi aansluiten op een verwachte invasie van koopjesjagers. Sinterklaas arriveert dan aan de IJsselkade en schijnt honderden Zwarte Pieten mee te nemen.

Meer over Nardus Koster:
Een dag in een rolstoel
Bruggenbouwer van november

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top