Exploitatie zwembad De Steur voorlopig zeker gesteld

Exploitatie zwembad De Steur voorlopig zeker gesteld

Gemeente, Nieuws, Sport 0 Comment

Sportfondsen Kampen sluit tijdelijk contract af met gemeente

Vanaf november dreigde het nieuwe zwembad De Steur te sluiten hoewel verantwoordelijk wethouder Meijering die kans klein achtte. Sportfondsen Kampen (SFK) maakte in mei bekend de exploitatie per 1 november te stoppen. Er is nog geen nieuwe exploitant gevonden. Op tijdelijke contractbasis zal SFK haar taak voortzetten tot 1 januari 2022. Praktisch verandert er dan niets.

Rust
Bij gebrek aan een nieuwe, permanente exploitant heeft de gemeente met vier marktpartijen gesprekken gevoerd over tijdelijke exploitatie. SFK was er daar één van naar aanleiding van ”de visie en de afgegeven financiële indicatie” aldus de gemeente in een persbericht. ”Het college van B&W is van mening dat de aanbieding van SFK qua kwaliteit en prijs het meest aansluit bij de wensen van de gemeenteraad.”
De gemeenteraad had drie aandachtspunten meegegeven aan het college voor de zoektocht naar een tijdelijke exploitant: financiële duidelijkheid, een risicodragende exploitatie en zo min mogelijk gevolgen voor inwoners en verenigingen als gebruikers van het zwembad.

Risico
De continuering van de huidige exploitant door SFK betekent rust voor het personeel en voorkomt een (tijdelijke) sluiting. De bedrijfsvoering kan gecontinueerd worden. Tot 1 januari 2022 is er daardoor zekerheid dat het zwembad open blijft. Algemeen manager Daniëlle Koopman legde eerder dit jaar de situatie duidelijk toe (zie onderaan).
De risico’s als gevolg van eventuele coronamaatregelen tot en met 31 december 2021 zijn afgedekt voor de gemeente. De voorbereiding van de Europese aanbesteding is gestart en moet vanaf 1 januari 2022 resulteren in een langdurige exploitatie van zwembad De Steur.

Glijbaan in Kamper zwembad De Steur waarvan de exploitatie voorlopig zeker gesteld is.

Resultaat
Per 1 mei 2020 had Sportfondsen Kampen het huidige contract met de gemeente, omdat zij aangaven ”niet langer het zwembad rendabel te kunnen exploiteren met de bestaande exploitatiebijdrage van de gemeente.”
De Europese aanbesteding die is uitgezet, kost veel tijd. Met de nieuwe tijdelijke overeenkomst wordt dat gat opgevangen. De extra kosten voor de gemeente ten opzichte van de oude bijdrage aan de exploitatie bedragen zo’n € 500.000 voor veertien maanden oftewel de duur van de tijdelijke overeenkomst. De bezoekers zullen niets merken van de wisseling van de wacht die voorlopig geen wisseling bleek te zijn.

Zie ook:
“Zwembad niet te exploiteren zonder financiële bijdrage gemeente” (De Brug)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x