Ursula geeft artistieke invulling aan Open Huizen Dag (video)

Ursula geeft artistieke invulling aan Open Huizen Dag (video)

Kunst & Cultuur, Nieuws 0 Comment

Kijkers De La Sablonièrekade 3 verrast met fotokunstwerken

Tijdens de Open Huizen Dag waren er vorig weekeinde diverse huizen te bezichtigen die te koop staan in Kampen. In één daarvan werden de kijkers verrast door een expositie van fotografe Ursula van de Bunte. Het herenhuis aan de De la Sablonièrekade vormde een ”perfecte fotolocatie”. Zo keken bezoekers in het huis, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan, twee keer hun ogen uit.

Bezichtiging
Op de halfjaarlijkse Open Huizen Dag stellen eigenaren hun te koop staande huis open voor bezichtiging. Zo ook het pand aan de De la Sablonièrekade dat te koop staat bij Renes Makelaardij. Van elf tot drie liep het publiek goed door. Van de makelaardij liet niemand zich zien. Fotografe Ursula en huiseigenaresse Ellis waren aanwezig om te vertellen over respectievelijk de foto’s en het huis.
Het huis is nog steeds gemeubileerd en samen met de authentieke elementen maakte Ursula daar dankbaar gebruik van voor haar expositie (zie onderaan). Naast ouderwets behang en originele marmeren wastafels, kent het huis ook een moderne douche en CV. Zo is het bij de tijd gebracht voor de hedendaagse woonwensen. Het Rijksmonument is rond 1890 gebouwd op de vroegere Kamper vestingwerken. Tot 1993 was het in eigendom van de familie Berk die hun fabriek van de beroemde BK-pannen in Brunnepe had.

De fotokunstwerken waren in klein en groot formaat verspreid door het huis.

Expositie
Na afloop is Ursula heel enthousiast. Ze schat het aantal bezoekers op honderd en heeft meerdere werken verkocht. Alle geëxposeerde foto’s staan verzameld op haar website (zie onderaan). Ellis wacht nog op de liefhebber die het huis net zo waardeert als zijzelf. Aan de achterkant is een tuin en aan de voorzijde kijkt men uit over het parkje met de IJssel aan de rechterhand. Op de eerste verdieping kijk je nog door het originele glas, had een bezoekster opmerkzaam geconstateerd.
Bij alle betrokken partijen viel het project in de goede smaak. Voor Ursula smaakt het naar meer zelfs. Ze hoopt andere, karakteristieke huizen te vinden waarbij ze haar creativiteit kwijt kan in een foto-expositie. Voor makelaars wordt zo extra aandacht gegenereerd voor het huis waarmee twee vliegen in één klap worden geslagen.
Overigens hadden de heren van Koefnoen op deze Open Huizen Dag een andere locatie gekozen blijkens onderstaande videoreportage. Gelukkig maar.

Ursula van de Bunte onder één van haar fotokunstwerken in de achterkamer van het herenhuis.

Zie ook:
Fotokunstwerken House-4-Sale
Ursula nodigt uit mee te dwalen langs haar foto’s
Artistieke fotografe vestigt zich aan IJsselkade (video)


 

 

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x