Fietsrondje Drontermeer gecompleteerd

Fietsrondje Drontermeer gecompleteerd

Gemeente, Natuur, Nieuws, Regionaal 0 Comment

Holtland en Braam openen op Reevediepdijk ontbrekende schakel

Gemeenten Kampen en Dronten zijn een fietsverbinding rijker. In de fietsroute ’Rondje Drontermeer’ ontbrak nog een deel dat moest wachten tot het Reevediep met bijbehorende dijken gereed was. Kamper wethouder Albert Holtland heeft samen met Rita Braam, directeur Gastvrije Randmeren, deze ontbrekende schakel geopend. Op de Reevediepdijk, per fiets natuurlijk.

Noordeinde
Langs de plaats waar vorig jaar de bouwstart gegeven werd voor het Reevedorp, is een fietspad aangelegd door aannemer Schagen Infra. Over de Reevediepdijk ligt nu een fietsverbinding tussen Noordeinde en Roggebot. Het fietspad is vanaf de Flevoweg over de Hanzetunnel aangelegd waardoor nu gefietst kan worden vanaf de Flevoweg naar het in ontwikkeling zijnde dorp Reeve. Het fietspad op de Reevediepdijk zou een vogelobservatie- en rustpunt krijgen bij de Cellebroedersweg maar dat punt komt elders.

Uitzicht
Op de plaats waar de Cellebroedersweg doodloopt op de Reevediepdijk, kwamen Holtland en Braam samen om al fietsende het nieuwe fietspadtracé te openen. Braam bewonderde het uitzicht op het rietmoeras en het Drontermeer. Holtland spreekt over een ”aanwinst voor het gebied”. Project- en omgevingsmanager Peter Beelen (Gastvrije Randmeren) vindt het ”mooi om te zien dat we samen met de gemeente Kampen het fietstraject Harderwijk-Kampen compleet hebben kunnen maken.”
Het fietspad wordt verbonden met de nieuwe paralelweg langs de N307. Zodra daar de werkzaamheden klaar zijn, komt er een aanpassing van de bewegwijzering en komt ook dit nu geopende deel van het fietspad knooppuntennetwerk.

Wethouder Albert Holtland, gemeente Kampen, en Rita Braam, directeur Gastvrije Randmeren.

Fietsknooppunten
De fietsroute wordt opgenomen in het regionale fietsknooppuntennetwerk. Het tracé Noordeinde-Roggebot maakt deel uit van de fietsroute Harderwijk-Roggebotsluis. De route loopt langs het Veluwe- en Drontermeer en is onderdeel van de lange afstand Zuiderzeefietsroute.
Het grootste gedeelte hiervan is enkele jaren geleden al gerealiseerd. Via de nieuwe Reevesluis en Roggebotbrug ontstaat er nu een fietsrondje langs het Reevediep en een fietsrondje Drontermeer. één van de projecten uit een integraal inrichtingsplan dat, op initiatief van de overheden rond de Veluwerandmeren, tot stand is gekomen

Financiering
De laatste projecten uit dit plan worden afgerond door de gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren, waarin onder andere gemeente Kampen participeert. Het tracé maakt deel uit van het fietspadenplan binnen het project IJsseldelta-Zuid. Eerder werd al een nieuw fietspad langs de Kamperstraatweg geopend en verbreed (zie onderaan).
De financiering voor de fietspadaanleg wordt opgebracht door Gastvrije Randmeren en gemeente Kampen. Provincie Overijssel draagt met subsidie bij. De financiering bracht een meevaller die de gemeente voor andere, vergelijkbare, doelen mocht gebruiken. Daarop besloot de gemeente een andere ontbrekende fietsverbinding aan te leggen: vanaf de Kamperstraatweg tot de Chalmotweg.

Zie ook:
Dijken Reevediep goedgekeurd (2019 – video)
Fietspad Kamperstraatweg wordt verbreed (2019)
Fietspad Kamperstraatweg geopend (video – 2018)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x