Fietsrondje Drontermeer in de maak

Fietsrondje Drontermeer in de maak

Gemeente, Natuur, Nieuws, Regionaal 0 Comment

Behalve Roggebot-Reeve extra fietsverbinding naar Chalmotweg door meevaller

Rondom het Reevediep wordt al volop gewandeld en gefietst. Tussen Kamperstraatweg en Nieuwendijk is een ronde al mogelijk. Straks kan er ook aan noordzijde een ronde afgelegd worden, van Roggebot naar Reeve. Dit drie kilometer lange fietspad zal deel uitmaken van het regionale fietsknooppuntennetwerk.

Noordeinde
Langs de plaats waar de bouwstart gegeven werd voor het Reevedorp (zie onderaan), wordt een fietspad aangelegd door aannemer Schagen Infra. Over de Reevediepdijk ligt straks een fietsverbinding tussen Noordeinde en Roggebot.
Het fietspad wordt vanaf de Flevoweg over de Hanzetunnel aangelegd waardoor gefietst kan worden vanaf de Flevoweg naar het aanstaande dorp Reeve. Het fietspad op de Reevediepdijk krijgt een vogelobservatie- en rustpunt dat uitzicht biedt op het rietmoeras en het Drontermeer.

Fietsknooppunten
De fietsroute wordt opgenomen in het regionale fietsknooppuntennetwerk. Het tracé Noordeinde-Roggebot maakt deel uit van de fietsroute Harderwijk-Roggebotsluis. De route loopt langs het Veluwe- en Drontermeer en is onderdeel van de lange afstand Zuiderzeefietsroute.
Het grootste gedeelte hiervan is enkele jaren geleden al gerealiseerd. Via de nieuwe Reevesluis en Roggebotbrug ontstaat er nu een fietsrondje langs het Reevediep en een fietsrondje Drontermeer. één van de projecten uit een integraal inrichtingsplan dat, op initiatief van de overheden rond de Veluwerandmeren, tot stand is gekomen.

Het in aanleg zijnde fietspad over de Reevediepdijk.

Financiering
De laatste projecten uit dit plan worden afgerond door de gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren, waarin gemeente Kampen participeert. Het tracé maakt deel uit van het fietspadenplan binnen het project IJsseldelta-Zuid. Eerder werd al een nieuw fietspad langs de Kamperstraatweg geopend en verbreed (zie onderaan).
De financiering voor de fietspadaanleg wordt opgebracht door Gastvrije Randmeren en gemeente Kampen. Provincie Overijssel draagt met subsidie bij. De financiering bracht een meevaller die de gemeente voor andere, vergelijkbare, doelen mocht gebruiken. Daarop besloot de gemeente een andere ontbrekende fietsverbinding aan te leggen: vanaf de Kamperstraatweg tot de Chalmotweg.

Zie ook:
Bouw Reevedorp kan over anderhalf jaar starten (2020)
Fietspad Kamperstraatweg wordt verbreed (2019)
Fietspad Kamperstraatweg geopend (video – 2018)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x