Lionsclub Kampen fietst voor haar goede doelen

Lionsclub Kampen fietst voor haar goede doelen

Nieuws 0 Comment

‘IJsselverhalen op de pedalen’ als aftrap voor een nieuwe traditie

Afgelopen zaterdag 9 mei organiseerde de Lionsclub Kampen voor de eerste maal een fietstocht. Het is de bedoeling om dit jaarlijks te doen als één van de acties voor de goede doelen die de club ondersteunt. Dik van der Leeden, president van de Lionsclub in Kampen, is tevreden over de opkomst.

De route was uitgezet tussen Kampen, Zalk, Zwolle en Wilsum. Op vijf punten langs de 35km lange route werden bijzondere verhalen verteld waarmee het een bijzondere fietstocht werd. De opbrengst was geheel bestemd voor de Voedselbank Kampen. Met ruim vijftig deelnemers stemde de opkomst tot tevredenheid, zeker gezien de vele activiteiten die er nog meer te doen waren in Kampen. Zoals bijvoorbeeld de Nationale Molendag maar die was makkelijk te combineren met deze fietstocht. De start was namelijk aan de voet van de molen aan de IJsseldijk. Of beter gezegd, onder de wentelende wieken van d’Olde Zwarver. Burgemeester Koelewijn kwam ook een kijkje nemen en sprak zijn waardering uit voor het initiatief.

Het logo van de Lionsclub.De Lionsclub is een serviceclub waarvan de grondslag begin vorige eeuw werd gelegd in de Verenigde Staten. Inmiddels is het uitgegroeid tot een internationale NGO (Niet Gouvernementele Organisatie) met bijna anderhalf miljoen leden in 193 landen en verdeeld in meer dan 46.000 Lionsclubs. De eerste Nederlandse club werd opgericht on 1951 in Amsterdam. Het doel van deze clubs van veelal, maar zeker niet uitsluitend, leden uit het bedrijfsleven, bestaat uit het ondersteunen van goede doelen. Zowel materieel als immaterieel wil men bijdragen aan het oplossen van problemen of misstanden in de samenleving. Zonder politieke kleur of vanuit een bepaalde levensovertuiging. Alle Lionsclubs zijn autonoom en bepalen ieder hun precieze beleid en acties. In Kampen worden er jaarlijks twee tot vier goede doelen vastgesteld waarvoor acties en fondswerving worden gehouden. Dit jaar zijn de Voedselbank en Terre des Hommes geselecteerd. Met dit laatste wordt er, naast een lokaal doel, ook een doel met internationaal karakter gesteund.

Jan Bos en zijn vrouw beheren de kas.Een nestor bij Lionsclub Kampen, Jan H. Bos (hier op de foto samen met zijn vrouw), was tijdens de jaarlijkse 24-uurszeiltocht op het IJsselmeer op het idee gekomen om ook bij zijn Lionsclub een jaarlijks terugkerend evenement te organiseren. Binnen de commissies werd toen het idee geboren van de fietstocht met verhalenvertellers onderweg. KampenOnline ontbrak het aan menskracht en tijd om verslag te doen van deze verhalen of de tocht zelf. De namen en de locaties van de vertellers alsmede de route waren echter veelbelovend. We hebben enkele deelnemers aan de fietstocht gevraagd om als gastreporter op te treden. In afwachting daarop hopen we u later verslag vanaf de route te doen. Ons restte niets anders dan de deelnemers uit te zwaaien die direct een mooie start maakten langs de IJssel, onder de Molenbrug door richting Onderdijks. Vanaf de IJsseldijk ging het op naar dhr. Endedijk, als eerste verteller over de historie van Kampen aan de hand van bijzondere ansichtkaarten.

De deelnemers aan de fietstocht van de Lionsclub staan klaar voor vertek.

Kijk voor meer informatie over de Lions en de lokale goede doelen:
Lionsclub Nederland
Lionsclub Kampen
Voedselbank Kampen
Terre des Hommes Kampen

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x