Mooie dag voor ’IJsselverhalen op de pedalen’

Mooie dag voor ’IJsselverhalen op de pedalen’

Nieuws 0 Comment

Weergoden werken mee aan geslaagde fietstocht Lionsclub Kampen voor goed doel

Als ware het om het slechte weer van vorig jaar goed te maken, was het zaterdag prachtig weer. Prachtig fietsweer. De Lionsclub trof het daarmee want het was tijd voor hun jaarlijkse fietstocht ’IJsselverhalen op de pedalen’. Een fraaie fietsroute door het Kamper land met onderweg leuke verhalen en een creatieve opdracht. De opbrengst is bestemd voor een vaartocht in september met IJsselheem.

Dit jaar was Het Gouden Hart als start- en verzamelpunt gekozen. Even voor tienen meldde burgemeester Koelewijn zich op de Koornmarkt om het startsignaal te geven. Er kwamen al enkele fietsers en even leek een Duitse groep van dezelfde ”gevorderde” leeftijd zich te melden maar die gingen toch ”ihre Wege”. Er had zich een aardig groepje verzameld toen Koelewijn een klein paaltje als wegwijzer aangereikt kreeg. Met een ferme slag van een ferme hamer gaf de burgervader, die in het verleden wel eens meegefietst heeft, het startsignaal.

Een slag met de hamer geeft het startsignaal voor de fietstocht.

De fietsroute werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd, volgens goede gewoonte weer op Nationale Molendag. Eerder is de fietstocht daarom ook wel eens bij d’Olde Zwarver begonnen (zie onderaan). De route leidde richting Kamperveen waar aan de Hogeweg een creatieve opdracht wachtte. Er waren zo’n zestig deelnemers en die werden in twee groepen verdeeld. Ieder maakte onderweg een deel van een schilderij dat uiteindelijk resulteerde in twee doeken. Erik-jan van Oort, één van de organisatoren, suggereert dat die nog geveild kunnen worden voor het goede doel. Bij het gemaal aan de Flevoweg vertelde iemand van Rijkswaterstaat een leuk verhaal. Door de medewerking van ’Kamper Uitjes’ kon men daar ook waterfietsen op de kolk.

Dat goede doel is dit jaar een vaartocht voor bewoners van de tehuizen van IJsselheem met de Veerman naar Urk, die de Lionsclub in september wil organiseren. Daarmee geeft de serviceclub, één van de vijf serviceclubs die Kampen rijk is, invulling aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Voormalig boekhandelaar Jan Bos was ook aanwezig op de Koornmarkt bij de start van destijds ”zijn” initiatief. Ook wethouder Spijkerman meldde zich die buiten functie meefietste met een vriendin. ’s Avonds geeft ze desgevraagd aan dat het ”een mooie tocht was. We hebben ervan genoten”. Van Oort kon dit alleen maar beamen: ”Het was een geslaagde dag en een mooi sociaal gebeuren”. Op naar een mooie tocht voor IJsselheem.

De verhalen komen al los bij Jan Bos (opo de rug gezien), Marieke Spijkerman en Bort Koelewijn.

Zie ook:
Lionsclub Kampen fietst voor haar goede doelen (mei 2015)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top