Het Campen van Henrick Aeltsz uit 1440 (film)

Het Campen van Henrick Aeltsz uit 1440 (film)

Nieuws 0 Comment

Burgemeester annex bierbrouwer vertelt zijn verhaal in film van museum Huys der Kunsten

In de Voorstraat staat één van de oudste stenen panden van Kampen. Daarin is het museum Huys der Kunsten gevestigd. Henrick Aeltsz heeft het in de vijftiende eeuw laten bouwen. Over het hoe en waarom vertelt de toenmalige burgemeester èn bierbrouwer zelf in een film van MCAB. Na de opening van de nieuwe expositie ’Hart van de Handel’ was deze te bekijken bij het Huys der Kunsten en nu ook integraal bij Kamper Nieuws.

Op zoek naar haar eigen geschiedenis, stuit het museum Huys der Kunsten onontkoombaar op Henrick Aeltsz, een vooraanstaand persoon in de Kamper gemeenschap tussen 1440 en 1480. Jeroen Franse doet de figuur van Aeltsz herleven met dank aan Ventura.
In juni presenteerde hij zijn middeleeuws bier Kamper Trots met dank aan Stadsbrouwerij Kampen (zie onderaan).

Henrick Aeltsz & Irma van der Sloot (be)proeven Kamper Trots.

Een verslag van de opening van de nieuwste expositie in het Huys der Kunsten volgt nog. Daarbij was ook wethouder Irma van der Sloot aanwezig die op de foto hierboven samen met haar vroegere medebestuurder het bier Kamper Trots toont, dat alle aanwezigen aangeboden kregen.
In de film over het Campen van weleer vertelt Aeltsz zijn verhaal en het verhaal achter Kamper Trots. Ashley Bakker (MCAB) legt met een moderne drône hem en zijn stad vast. Hieronder is de film integraal te bekijken.

Zie ook:
Henrick Aeltsz presenteert zijn middeleeuws bier (audio)
Kamper Ui(t)dagen 2019 start levendig spektakel (video)
Jeroen Franse draait door voor goed doel

 

 

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x