Flinke klap bij aanrijding op Rolklaver

Flinke klap bij aanrijding op Rolklaver

Nieuws 0 Comment

Bestelbus rijdt auto klem in bocht

Vlakbij de Dirk van Dijkschool zijn vanochtend even na half negen een bestelbus en een personenauto fors met elkaar in aanrijding gekomen. De autobestuurder is ter plekke gecontroleerd en geen van beide bestuurders zijn met de aangerukte ambulance meegegaan naar het ziekenhuis. Beide voertuigen zijn afgesleept waarbij er een probleem optrad voor de berger: van de hybride Toyota waren alle wielen geblokkeerd.

Hybride
Bij het passeren van de voertuigen in een bocht van de Rolklaver ging het mis. Daarna was de doorgang geblokkeerd. Streekbussen die zich klemreden op de opstopping moesten via het fietspad keren. Wolves Berging hoopte met een tweelaagstrailer beide voertuigen snel af te kunnen slepen.
De hybride Toyota C-HR werkte echter niet mee. Een dergelijke auto blijft vaak vaststaan in de versnelling of op de handrem als de elektriciteit is weggevallen. Met het aanbrengen van een extra wielenset onder de auto kon deze alsnog verplaatst worden.
De Vereniging van Bergings- en Mobiliteitsspecialisten (VBM) heeft al eerder een voorlichtingscampagne opgezet over het vervoeren van elektrische en hybride wagens.

Bij het passeren van de voertuigen in de bocht ging het mis.

Rolklaver
Over het verkeer op de Rolklaver, die vanaf de Wederiklaan als centrale as door de wijk Cellesbroek slingert en waaraan een sporthal en meerdere scholen en speeltuinen zijn gelegen, is in het verleden veel geklaagd. Afgelopen jaren reden ook al eens bestuurders door na een muur of gevel geramd te hebben.
In 2015 zette Wim Stolk een actie op en mobiliseerde wijkbewoners om de gemeente aan te zetten tot het nemen van verkeersmaatregelen. Uiteindelijk werd het zicht door meerdere maatregelen verbeterd maar er kwamen geen verkeersdrempels.
De botsing van vanochtend is niet rechtstreeks op de klachten te herleiden. De Rolklaver biedt simpelweg geen speelruimte om buiten de lijntjes te kleuren. Noch te rijden.

De geblokkeerde Toyota kon met een extra wielenset op de sleepwagen getrokken worden.

Zie ook:
Auto over de kop in sloot langs (tijdelijke) Slaper
Werkweek begint met twee ongevallen op N50
Motorrijder onderuit op Werfweg
Vrachtwagen parkeert in berm van N50

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x