’Welkom bij de club’ (3FM) start live vanaf Koggewerf (video)

’Welkom bij de club’ (3FM) start live vanaf Koggewerf (video)

Kunst & Cultuur, Nieuws, Regionaal, Video 0 Comment

DJ’s Frank & Eva fietsen door Nederland en doen Kampen aan

Kampen stond deze week even centraal in een radioprogramma van NPO 3FM. De presentatoren van ’Welkom bij de club’ fietsen deze week door Nederland. Woensdag kwamen Frank & Eva door de IJsseldelta en bezochten ze Kampen en Zwolle. Op de Koggewerf werden ze ontvangen door gemeente Kampen en de bemanning van de Kamper Kogge. Bij de loopplank startte de live uitzending.

Vakantie in eigen land
Voortvloeiende uit de coronacrisis vieren dit jaar meer Nederlands vakantie in eigen land. Dat is helemaal geen straf, zo laten Frank & Eva deze week zien en horen. Van maandag tot en met vrijdag zenden ze hun middagshow elke dag uit vanaf de mooiste plekjes van Nederland.
Ze fietsen langs bijzondere plaatsen en ontmoeten bijzondere mensen. In Kampen namen ze een kijkje bij de Taveerne op de Koggewerf en Albert Holtland liet ze als locoburgemeester de Kamper Kogge zien. Daarna gingen ze kijken bij De Olifant want bij die laatste sigarenfabriek van Kampen zou toch die bekende langste sigaar van de wereld moeten liggen?
Bij de Taveerne werd al verklapt dat die destijds bij de verhuizing gebroken is. De DJ’s kregen een rijk gevuld tasje met Kamper snuisterijen waaronder Kamper chocola en zelfs het boek van Wouter Waldus over de IJsselkogge (zie onderaan).

Het team van 3FM met Eva Koreman, Frank van der Lende en Rients van Ganswijk.

Geslaagd weerzien
Van tien jaar geleden herinnerde Frank zich Kampen nog toen hij voor een uitzending in een bootje in de Buitenhaven lag. Eva was opgetogen over de hartelijke ontvangst en de leuke kadootjes. Op de Koggewerf vermaakte ze zich op de draaimolen en met een moedereend die langs paradeerde met haar jonkies.
Bij de Taveerne nam Rients van Ganswijk het programma van de dag door alvorens Holtland arriveerde. Frank & Eva worden begeleid door een team van acht mensen waaronder een cameraman die op een golfkarretje voor ze uitrijdt. Zo is alles op de site van 3FM live te volgen en te zien.
Holtland vertelde kort over de Kamper koggegeschiedenis en daarna liepen Frank & Eva even het unieke schip op. Na Kampen fietsten de DJ’s langs de IJssel naar Dinoland in Zwolle. Onderweg deden ze het theehuis aan bij Zalk.

Frank & Eva praten met locoburgemeester Albert Holtand op de Kamper Kogge.

Zware week
Al met al is het een intensieve week die het team van 3FM maakt. Van Ganswijk schetste de lange dagen die ze maken en de veranderde tijden in medialand. Dat levert de paradox op dat de radio-deejay’s gevolgd worden door een cameraman.
Als mannelijke helft van het radioduo krijgt Frank de zwaarste last: in zijn bakfiets zit een kleine radiostudio voor de live-uitzending waarmee het gewicht op 150 kilo komt. Plus 98 van hemzelf, verklapt Frank. Bij de Koggewerf laadt hij dus maar al te graag de hulpmotor op.
Eva volgt hem en samen weten ze de grootste lol te maken. Op de Koggewerf en in het vervolg van hun fietstocht. Vakantie in eigen land blijkt zeker zo gek nog niet als je bijvoorbeeld Kampen aandoet.
En zwaar? Tja, feitelijk is het voor Frank & Eva een werkvakantie. Waar de luisteraars van 3FM van mee mogen genieten. Te starten, afgelopen woensdag, bij de Kamper Kogge.

Zie ook:
Kamper Kogge met handelswaar vertrokken (video)
Rijk verleden Kamper sigarenindustrie
IJsselkogge ontrafeld in monografie Wouter Waldus

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x