”Gratis toegankelijkheid elk jaar worsteling”

”Gratis toegankelijkheid elk jaar worsteling”

Kunst & Cultuur, Nieuws 0 Comment

Jubileumeditie Full Color Festival pakt breed uit

Het Kamper Full Color Festival beleeft dit jaar haar 25e editie. Op 12 en 13 juni zijn er volop activiteiten in het Stadspark en treedt een keur aan artiesten op. Het doel om uiteenlopende culturen te verbinden, is na 25 jaar nog steeds de rode draad. Dankzij de sponsoring van bedrijven en de inzet van vrijwilligers, weet de organisatie zich nog steeds te redden zonder een toegangsprijs te heffen.

Muziek
Tussen kinderboerderij Cantecleer en de skatebaan staat het hoofdpodium waar ’s middags en ’s avonds een bands en artiesten optreden met uiteenlopende muziekstijlen. De muziek mag vrijdagavond een uur langer doorgaan waarmee het feest tot één uur ’s nachts duurt. Vrijdags staan de Beatles Sessions, Sabrina Starke, House of Rock en Shantel & The Bucovinaclub Orkestar op het programma.
De Kamper powerpopband van Fokko bestijgt zaterdag het podium en zo ook Scrum, een band die Ierse powerfolk speelt en haar wortels heeft in Kampen. Andere muzikanten en bands die optreden zijn Rob Dekay, Billie’s Bounce en Micah & Julia, Steffen Morrison en Michelle Davids & The Gospels Sessions, die mensen wil verbinden door liefde.
De boerenrockband Mooi Wark staat ook voor zaterdagavond op het programma. Zij kwamen met oudjaar in het nieuws dankzij hun medewerking aan de BOCK-campagne (zie onderaan).

Emma Quilligan & Edwin Burgman tijdens de kick-off.

Activiteiten
Op het terrein van de Natuurspeelplaats en de Scouting zullen workshops en (kinder-)activiteiten plaats vinden. De kinderactiviteiten werden een jaar of zes geleden geïntroduceerd. Bij de Scouting wordt een podium neergezet voor de popschool van Quintus die optredens zal geven.
In een hoek van de Natuurspeelplaats is de Huiskamer van Thuisspelen gesitueerd, een ’chille plek’ om muziek te maken, om te luisteren, om gesprekken te voeren en om mensen met elkaar te verbinden. Net als vorig jaar zullen statushouders en Kampenaren antwoorden geven op de vraag: ”Wat is thuis voor jou?”
Behalve het hoofdpodium en het Quintuspodium komt er ook een lokaal podium, waarvoor de animo erg groot is.

Entree
Emma Quilligan en Edwin Burgman presenteerden de ’line-up’ van het festival afgelopen vrijdag in de Cellebroederspoort. Ze wisselen jaarlijks af met ’t Ukien om het terrein te markeren waarop het Full Color Festival zich afspeelt.
Ze vertelden hoe de toegang nog steeds gratis kan blijven dankzij de partners, de sponsoren en niet te vergeten de vrijwilligers. Burgman prees alle steun en toewijding en noemde de vrijwilligers ”misschien wel de beste vrienden van het festival”.
Deze gouden rand heeft mede gezorgd voor de zilveren rand rondom het Full Color Festival dat in 25 jaar is uitgegroeid tot het, naar eigen zeggen, grootste en kleurrijkste verbindingsfestival in de regio.

Zie ook:
Fokko warmt publiek op bij Blue Music
BOCK-campagne van start zonder Kampen (video)

Het volledige programma van het Full color Festival in 2020.
Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x