GBK beticht afsplitsing Hart voor Kampen van karaktermoord

GBK beticht afsplitsing Hart voor Kampen van karaktermoord

Nieuws, Politiek 0 Comment

Beschuldigingen over en weer in felle polemiek

In een verklaring met stevige bewoordingen, reageert Gemeente Belang Kampen (GBK) op het “sterk verwrongen beeld van zaken die tijdens een GBK-ledenvergadering zouden hebben gespeeld”. In die vergadering vertrokken vijf prominente leden die met een nieuwe partij straks meedoen aan de raadsverkiezingen. Burgemeester De Rouwe heeft vorige week met alle fractievoorzitters gesproken over de ontwikkelingen.

Beeldvorming
In de verklaring wordt gesproken over een ”kwalijke beeldvorming” die geschapen wordt door Albert Holtland met een gesuggereerd verband tussen onwettige praktijken en Suat Azer. Jurist en oprichter van GBK Holtland neemt samen met fractieleider Nardus Koster, commissielid Bruno Karel en raadsleden Piet Bergstra en Henk Prinsen in maart deel aan de raadsverkiezingen met ’Hart voor Kampen’.
Koster is de fractievoorzitter van ’Hart voor Kampen’ en Azer per heden van GBK. Zijn zakelijke compagnon Steven Zwitser blijft raadslid voor GBK. Bij de vorige raadsverkiezingen kwam GBK in de coalitie (zie onderaan) en werd Holtland wethouder. Dat blijft hij, zij het nu voor ’Hart voor Kampen’. Dat was één van de punten die De Rouwe verduidelijkte op een bijeenkomst met alle fractievoorzitters, die hij vorige week vrijdag belegde om de neuzen weer één kant op te krijgen.

Albert Holtland in gesprek met politiek verslaggever Piet van Ommen na de verkiezingsoverwinning in 2018.

Ondermijning
Holtland heeft melding gedaan van ondermijning maar wil niet zeggen bij welke instantie. Hij suggereert daarmee op een geplande en bewuste actie tijdens de ledenvergadering waarin hij en andere ’prominenten’ onderaan op de kieslijst belandde. GBK op haar beurt stelt in de niet op naam gestelde verklaring dat Holtland c.s. al langer plannen tot oprichting van een nieuwe partij zouden hebben gehad.
GBK wenst de naam van Suat Azer, die met voorkeursstemmen in de raad kwam, te zuiveren. Er zou sprake zijn van een vooropgezet plan en het bewust monddood maken en beschadigen van de betreffende volksvertegenwoordiger.

Wisseling
Azer stapte in 2017 over van de PvdA naar GBK (zie onderaan). Vier jaar eerder was Azer de politiek ingegaan en behaalde toen veel voorkeursstemmen voor de PvdA. Ook in aanloop naar de vorige gemeenteraadsverkiezingen was er de nodige deining. Naast de overstap van Azer splitste de SP Kampen zich toen af van de moederpartij en ging verder als Kampen Sociaal.
Een andere stemmentrekker, naast Azer, was de jonge debutante Linde van Dijk. Zij nam na een kleine jaar afscheid van de raad, hetgeen meer tijd kostte dan ze had ingeschat. Op onderstaande foto zit de oorspronkelijke fractie van GBK nog gebroederlijk samen.

De raadsfractie van GBK na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Zie ook:
Afsplitsing GBK na interne ’Turkse coup’
Nieuwe coalitie CU-GBK-GL-CDA beklonken (mei 2018)
Uitslag verkiezingen Kampen volgt trend (maart 2018)
SP Kampen en PvdA-raadslid Suat Azer haken af (okt. 2017)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x