Raadswerk wordt te veel voor Linde van Dijk (GBK)

Raadswerk wordt te veel voor Linde van Dijk (GBK)

Nieuws, Politiek 0 Comment

Jonge debutante gemeenteraad moet stoppen voor baan en studie

Een klein jaar heeft Linde van Dijk (18) als jongste raadslid van Kampen en Overijssel gediend in de gemeenteraadsfractie van GBK. Ze kiest voor een nieuwe uitdaging in Elburg als tandartsassistente na het binnenkort afronden van haar studie. Het raadswerk bleek heel leerzaam maar ook tijdrovend.

Wachtkamer
Zoals patiënten straks voor haar in de wachtkamer zullen zitten, zo zat Linde, na de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar, even in de wachtkamer om raadslid te worden. Toen ze in maart vorig jaar met 247 voorkeursstemmen werd gekozen, moest ze tot haar 18e verjaardag in juli wachten voordat ze als raadslid mocht aantreden en de eed afleggen.

Gemeente Belang Kampen reageert met begrip voor haar keuze en de moeilijke combinatie van studie, baan en raadswerk zoals dat voor veel raadsleden geldt.

Raadsleden staan in de rij om Hilde de hand te schudden.

Leerschool
Het raadslidmaatschap was een interessante leerschool voor Linde. Ze geeft aan veel over de politiek opgestoken te hebben in het afgelopen jaar. Ze kwam volledig blanco de raad in.

Linde’s raadszetel wordt ingenomen door Steven Zwitser. Hij is afkomstig uit het onderwijs en nu ondernemer. Zelf blijft Linde wel actief voor het GBK in de schaduwfractie. Die schaduw zal ze oplichten want volgens een bekend lied is het ”altijd lente in de ogen van de tandartsassistente”.

Zie ook:
Albert Holtland ontvangt koninklijk eremetaal
Geen onvolkomenheden bij stembusgang en informateur benoemd

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x