Week van Gebed kiest dit jaar voor thema ’Buitengewoon’

Week van Gebed kiest dit jaar voor thema ’Buitengewoon’

Kerk, Nieuws 0 Comment

Zeven Kamper kerken doen mee aan internationale gebedsweek

De Raad van Kerken en MissieNederland hebben bij de Week van Gebed in 2020 gekozen voor een thema dat dichtbij de bevolking van Malta ligt. Kerken op Malta hebben het materiaal voorbereid. In Kampen sluiten zeven kerken zich aan bij de week waarin Christenen wereldwijd bidden voor eenheid. In week 4 vinden bij toerbeurt de gebedssamenkomsten van ongeveer een half uur plaats in de verschillende Kamper kerken.

Buitengewoon vriendelijk
Christien Crouwel, algemeen secretaris van de Raad van Kerken, licht het thema toe: “In het Bijbelboek Handelingen lezen we dat Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op het eiland Malta. Daar worden zij met buitengewone vriendelijkheid opgevangen. Deze gebeurtenis markeert het moment waarop het evangelie het eiland bereikt, wat de bevolking nog ieder jaar viert. In de komende gebedsweek worden wij daarin meegenomen.”
Jan Willem Janse, projectleider bij MissieNederland, vindt het thema uniek. Niet alleen omdat het gelovigen oproept tot buitengewone vriendelijkheid, maar ook omdat het uitdaagt om te durven ontvangen van mensen die anders zijn. Door heel Nederland zijn honderden plaatselijke gemeenten uit verschillende kerkverbanden actief bij de gebedsweek betrokken.

In Kampen wordt de gebedsweek georganiseerd door de plaatselijkje Beraadsgroep van Kerken. Ruim een jaar geleden werd daar geopperd om deel te nemen aan het kerkasiel in Den Haag (zie onderaan).

Bij bidden vouwt men gewoonlijk de handen.

Kamper kerken
Vorig jaar deden zes Kamper kerken mee (zie onderaan) en stond Deuteronomium 16:10-20 centraal, voorbereid door kerken in Indonesië. Vanwege bovengenoemde samenwerking wijken de data van de gebedsweek in Nederland gevierd wordt af van de internationale data.
De Gebedsweek voor de Eenheid wordt in Nederland ieder jaar gehouden in de derde volle kalenderweek van januari. Alle samenkomsten in Kampen beginnen om 19u00. Ze duren ongeveer een half uur en de slotdienst iets langer).

Bij toerbeurt is iedereen welkom bij de volgende kerken:
• maandag 20 januari – Westerkerk (Wilhelminalaan 97)
• dinsdag 21 januari – St. Annakapel (Broederweg 10)
• woensdag 22 januari – Open Hof (Lelystraat 49)
• donderdag 23 januari – Leger des Heils (Boven Nieuwstraat 35)
• vrijdag 24 januari – Chr. Ger. Kerk (Buiten Nieuwstraat 69)
• zaterdag 25 januari – Baptistengemeente (Triangel 1)
• zondag 26 januari – Vrije Evang. Gem. (Boven Nieuwstraat 114)

Campagnebeeld van de gebedsweek voor de eenheid van de christenen.

Zie ook:
Deuteronomium centraal tijdens Week van het Gebed 2019
Kamper voorgangers in Den Haag ”onder de indruk”

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x