Debuterend Kamper dichteres presenteert eerste bundel

Debuterend Kamper dichteres presenteert eerste bundel

Kunst & Cultuur, Nieuws 0 Comment

Jennifer Frijlink geeft met ’Gedichten van een jonge vrouw’ inkijkje in haar beslommeringen

Wat gaat er om in het hoofd van een jonge vrouw? Een hoofd dat bovendien opeens stil kwam te staan zoals ook het huidige tijdsgewricht. Er komt veel langs in de eerste gedichtenbundel van Jennifer Frijlink (25). Soms indringend, soms luchtig. Soms vluchtig, soms de moeite waard om de rest van de dag te overdenken. Uitgeverij Boekscout hielp Frijlink op weg en het resultaat ligt al in meerdere boekhandels.

Inspiratie
Van origine schrijft Jennifer Frijlink songteksten, al vanaf haar veertiende levensjaar. Op de dag dat ze aan Kamper Nieuws haar eerste interview als schrijfster geeft, is het precies een jaar geleden dat een white board op haar hoofd viel. ”Opeens stond de tijd voor haar stil, die mooie roze bril werd opeens gril”, zoals ze op de achterflap van de bundel dicht. Het ongeluk komt pas later in het gesprek naar voren en staat niet voorop.
Als NAH-patiënt begon ze op therapeutische basis gedichten te schrijven waarin allerlei gedachten en belevingen langs komen. De onderwerpen lopen uiteen van ”oprecht gelukkig zijn” tot ”het is voorbij”. Aan de lezer is het hoe diep hij of zij de schrijfsels oppakt. Zo ook bij luchtigere gedichten als Kaas:

”De kaas niet van het brood laten eten”
”Voor jezelf opkomen”

Wat nou als je geen kaas op brood eet?
Dan kan je het er niet, niet af laten eten

Betekent dit dat je niet voor jezelf kan opkomen?
Dat je er simpelweg:

”Geen kaas van gegeten hebt”?

Of lust je gewoon geen kaas?

Zelfwerkzaamheid
Jasper van Lente, vriend van de debuterende Kamper schrijfster, ontwierp de omslag nadat hij Boekscout geïnteresseerd en bereid vond om de dichtbundel uit te geven. Die uitgeverij biedt de mogelijkheid van ’printing on demand’ en de uitgave van een boek ’in eigen beheer’. Frijlink pakte die handschoen op. Ze vond het grappig om zelf de biografie te schrijven die in vloeiende dichtvorm op de achterflap staat: ”Ze moest revalideren, omdat haar hoofd niet meer kon relativeren.”
Ook de promotie heeft de debutante voortvarend ter hand genomen. ’Gedichten van een jonge vrouw” ligt al in de schappen van Vivant (Hasselt) en Waanders in de Broeren (Zwolle). Als eerste legde de Kamperse een stapeltje bij Bos Boekhandel in haar woonplaats. Zoals ook een boom in haar eigen Stadspark haar inspireerde (zie hieronder).
De gedichtenbundel kost €16,99 en zowel het kopen in de winkel van Bos Boekhandel als koop en verzending vanaf de website van Boekscout is gratis.

De boom in het Kamper Stadspark die Jennifer Frijlink inspireerde tot een gedicht.

Boom

De plek waar hij gaat staan
Kan hij niet kiezen

Elk seizoen past hij zich aan, hij heeft geen keus
Dat heeft hij wel in de smiezen

Hij accepteert
Groeit uit tot de mooiste reus

Hij creëert
De weg van zijn eigen geluk

Hij wordt de beste versie van zichzelf
En dat zonder enige druk

Maak er het besef van, ook jij weet dat jij het kan

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x