Wissel van de wacht als gemeentesecretaris Kampen komt uit Zandvoort

Wissel van de wacht als gemeentesecretaris Kampen komt uit Zandvoort

Gemeente, Nieuws 0 Comment

Na vijftien jaar zwaait dhr. Goedegebure af bij gemeente Kampen als gemeentesecretaris. De algemeen directeur van de gemeentelijke organisatie gaat per vier september met pensioen en wordt opgevolgd door mw. Griekspoor-Verdurmen. Tijdens zijn afscheidsreceptie afgelopen donderdag kreeg Goedegebure de zilveren legpenning uitgereikt voor gedane arbeid. Zijn opvolger is Anky Griekspoor-Verdurmen, die op dit moment nog gemeentesecretaris is bij gemeente Zandvoort.

Overheidsdienst
Dit jaar is Jan Goedegebure vijftig jaar in overheidsdienst, waarvan zesendertig jaar als gemeentesecretaris. Jan Goedegebure begon zijn overheidscarrière in 1968 bij de Provinciale Griffie in Zeeland. Na werkzaam te zijn geweest in zes verschillende gemeenten kwam Goedegebure in 2003 terecht bij de gemeente Kampen als gemeentesecretaris annex algemeen directeur. De gemeente prijst hem als strategisch adviseur van het college en ”onmisbare schakel tussen wat het bestuur wil en de ambtelijke organisatie kan”. Hij was betrokken bij de vorming van meer dan zeven colleges waarvoor hij de politieke ambities vertaalde “in hoogwaardige en uitvoerbare plannen”. Goedegebure trad op als goed werkgever wat onder meer resulteerde in het in 2011 toegekende certificaat ‘Investors In People’, dat Kampen als tweede gemeente in Nederland behaalde. Op het personeelsfeest afgelopen vrijdag werd er ook nog aandacht gegeven aan zijn afscheid. Voor dat gemeentelijk personeelsfeest was de raadszaal omgetoverd tot een bruine huiskamer.

Burgemeester en griffier proberen de borrelnootjes uit voor het personeelsfeest begint.

Trajecten
Door de jaren heen heeft Goedegebure een aantal grootschalige reorganisaties van ambtelijke organisaties geleid. Zo stond de gemeente in 2006 voor een grote bezuinigings- en efficiencyoperatie die in juli 2004 in gang had gezet. De ambtelijke organisatie transformeerde van een sectorenmodel naar een directiemodel. Goedegebure was mede-initiatiefnemer tot de vorming van het Shared Service Center ONS. Zwolle, Kampen en Overijssel besloten in 2012 om samen een SSC bedrijfsvoering op te richten. Vanaf 1 juli 2014 was dat een feit. Wel kende het de nodige opstartproblemen waardoor bij gebrek aan ICT-voorzieningen de balies in het gemeentehuis tot twee keer toe dicht moesten (zie onderaan). Als ambtelijk opdrachtgever was hij nauw betrokken bij de organisatie van de Internationale Hanzedagen. Samengevat is het college Goedegebure “zeer dankbaar voor alles wat hij voor de gemeente Kampen en de ambtelijke organisatie heeft betekend en daarom is hem de zilveren legpenning van de stad toegekend.”

Er werd ludiek afscheid genomen van gemeentesecretaris Jan Goedegebure en zijn vrouw.

Opvolging
Het Kamper college heeft vandaag de Zandvoortse gemeentesecretaris Anky Griekspoor-Verdurmen (54) per vier september aanstaande benoemd tot Kamper gemeentesecretaris en algemeen directeur. Zij heeft ruime ervaring met gemeentelijke organisatieontwikkeling en met samenwerking tussen bestuurders en organisatie, onder andere door het begeleiden van de ambtelijke fusie tussen Zandvoort en Haarlem. Eerder was ze gemeentesecretaris bij gemeente Leudal en directeur van Waterschap Vechtstromen, Sociale Werkvoorziening Zwolle en Basisonderwijs Heerenveen. Toen ze eens in de Schepenzaal van het oude Kamper Raadhuis was, begon als liefhebber van geschiedenis “haar hart sneller te kloppen” en riep ze uit: “Als ik hier toch eens gemeentesecretaris mag zijn!”

Werving
Op de vacature die Kampen had uitgezet, hadden 66 kandidaten gereageerd. De advies- en selectiecommissie hebben vier kandidaten uitgenodigd voor een gesprek en uiteindelijk Anky Griekspoor-Verdurmen voorgedragen. Kamper burgemeester Koelewijn is ervan overtuigd dat “zij op een voortreffelijke manier leiding gaat geven aan de doorontwikkeling van onze organisatie.” Die moet als kenmerk krijgen ‘van buiten naar binnen en initiatieven van inwoners waarderen’. Koelewijn vervolgt dat “een goede samenwerking tussen burgemeester en gemeentesecretaris annex algemeen directeur erg belangrijk is.” Hij heeft er het volste vertrouwen in dat “we een bloeiende toekomst tegemoet gaan met Anky Griekspoor-Verdurmen.”

De nieuwe gemeentesecretaris van Kampen per vier september aanstaande: Anky Griekspoor-Verdurmen

Zie ook:
Automatisering gemeente Kampen buiten werking (maart 2016)
ICT-project leidt tot debacle en miljoenenstrop (okt. 2017)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x