Veel aanmeldingen voor Kamper Vrijwilligersprijs 2022

Veel aanmeldingen voor Kamper Vrijwilligersprijs 2022

Gemeente, Kamper Kracht, Nieuws 0 Comment

Winnaars worden bekend gemaakt op Nationale Dag van de Vrijwilliger

Uit maar liefst 47 aanmeldingen heeft de jury van de Kamper Vrijwilligersprijs zes genomineerden bekend gemaakt, gelijkelijk verdeeld over twee categorieën. Sinds twee jaar wordt er onderscheid gemaakt tussen een individuele en een groepswinnaar. De bekendmaking van de twee winnaars vindt plaats op woensdagmiddag 7 december in de raadszaal van het stadhuis, waarbij iedereen welkom is.

Criteria
Samengevat noemt wethouder Jan Peter van der Sluis, die de jury voorzit, als criteria dat de inzet van de vrijwilliger(sgroep) maatschappelijk betrokken, innovatief en structureel moet zijn. Bij de aanmelding werd gevraagd om een duidelijke motivatie en een beschrijving van het werk dat de vrijwilliger(sgroep) verricht. De genomineerde moet woonachtig en actief in Kampen zijn en de intentie hebben het werk te blijven doen.
Creativiteit, vindingrijkheid en originaliteit worden beloond en nieuwe of vernieuwende activiteiten zoals burgerinitiatieven en wijkactiviteiten worden gewaardeerd. Het vrijwilligerswerk bevordert de saamhorigheid en verbindt mensen. De activiteiten dienen het maatschappelijk belang te dienen en zo bij te dragen versterking van de sociale basis.
De individuele winnaar ontvangt een wisselbokaal die vorig jaar gemaakt is door Dolf Schinkel en een geldprijs van €200. De groepswinnaar ontvangt een wisselbokaal die in 1993 gemaakt is door Evert van Rongen en een geldprijs van €300.

Groepsgenomineerden
SteunoudersSteunouders Kampen
Een Steunouder vangt elke week of twee weken een kind op van een ander gezin waarbij het kind een leuke tijd heeft en de eigen ouders even op adem kunnen komen: ”De jury is erg onder de indruk van dit project omdat de steunouders een stuk privacy opgeven om een kind een plek te geven en daarmee een ander gezin te ontlasten.”
BuurtbusStichting Stadsbuurtbus
De buurtbus verbindt met 25 vrijwilligers veel inwoners van het Onderdijks, Kampen-Zuid, de Flevowijk en de Maten met de samenleving en met elkaar: ”De jury is onder de indruk over het initiatief dat primair de inwoners helpt, de mobiliteit vergroot en ontmoeting mogelijk maakt.”
Thuisadministratie HumanitasVrijwilligers Thuisadministratie
De groep van ruim 45 vrijwilligers helpen mensen met administratie en financiën maar biedt ook een luisterend oor voor andere problematiek. ”De jury heeft bewondering voor dit vrijwilligerswerk in deze tijd van complexe financiële zorgen voor velen. Het is een uitdaging de deelnemers weer rust, structuur en perspectief te bieden.”

Individuele genomineerden
Gerda BeelenGerda Beelen
Gerda is al vijftig jaar vrijwilliger voor bijna alle verenigingen op Kampereiland: ”De jury waardeert de spil in de gemeenschap op Kampereiland. Voor alle verenigingen en het Hervormd Kerkkoor is zij inzetbaar. Niets is haar te gek.”
Heidy van den BrinkHeidy van den Brink
Heidy zit al jaren in verschillende commissies van show- en drumfanfare Oranje IJsselmuiden, doet vrijwilligerswerk voor Hervormde gemeente De Hoeksteen en zet zich in voor Oekraïense vluchtelingen: ”De jury is onder de indruk van de relatief jonge Heidy. Ze dient een breed maatschappelijk belang met haar bezoek aan de scholen en haar inzet bij de noodopvang voor Oekraïense kinderen.”
Andries VerweijAndries Verweij
Andries doet vrijwilligerswerk bij Het 8e Werk, het Leger de Heils en Philadelphia: ”De jury heeft bewondering en waardering voor de veelzijdige inzet van Andries. Een bescheiden man maar met oog voor het welzijn van de mensen om hem heen.”

Voorgedragen
De Kamper Vrijwilligersprijs wordt dit jaar voor de dertigste keer uitgereikt. Vorig jaar ging de wethouder bij de winnaars thuis langs (zie onderaan) maar dit jaar wordt er weer een gezamenlijk feestje op het stadhuis van gemaakt.
Het gemeentebestuur spreekt haar grote waardering ook uit naar de vrijwilligers die wel voorgedragen maar niet genomineerd zijn: Alinde Selles, Marjolein Rook, Harry Snoeijer, Bertus Flier, Rob Schilder, Rehobothactiviteitencommissie, Rode Kruis Kampen-Zwartewaterland, Home-Start Kampen, Tourist Information, het Gezellig Café, Voedselbank Kampen, Klusteam Zalk, de Eetkamer in de Eudokiakerk, SPG IJsselmuiden, SAP ’De Zwartendijkruiters’, Stichting Kamper Kogge, CGV Wilhelmina Kampen, Stedelijk Museum Kampen, Steege’s Erf, de F’nallusfeestcommissie en Lucky Finn.

Zie ook:
Twee vrijwilligersprijzen uitgereikt dit jaar (2021)
Stichting Moeke wint Kamper Vrijwilligersprijs 2019 (2020)

Kamper Vrijwilligers Trophee
Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x