Geraniumpiramides teruggekeerd in binnenstad

Geraniumpiramides teruggekeerd in binnenstad

Hanze, Nieuws 0 Comment

Op initiatief van inwoners door gemis na verdwijning na Hanzedagen

 

De geraniums, die de Kamper binnenstad opfleurden tijdens de Internationale Hanzedagen 2017, staan weer op diverse plekken in de binnenstad. Na afloop van de Hanzedagen waren ze weggehaald en menige binnenstadbewoner betreurde dat. Op initiatief van NUT heeft de gemeente nu een aantal fleurige piramides teruggeplaatst.

Twee geraniumspiramides zijn geplaatst boven de Burgel.

Vreugdekreten klonken er op Facebook nadat de geraniumpiramides weer gezien waren in de straten van de binnenstad en langs de Burgel. Tijdens de Hanzedagen fleurden ze de versteende binnenstad op maar het bleek slechts een tijdelijke maatregel te zijn. Evenals extra stratenreiniging want Kampen moest er voor de vele bezoekers uit binnen- en buitenland natuurlijk top uitzien. De teleurstelling was echter groot toen al het fraais weer werd opgeruimd na het geslaagde festijn (zie onderaan). Nu wordt het oude centrum van Kampen spik en span gemaakt voor de Kamper Ui(t)dagen, inclusief het maaien van de onderwaterplanten in de Burgel.

Een maaiboot kortwiekt de onderwaterplanten in de Burgel.

Enkele bewoners, verenigd in departement Kampen van de ’Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen’, stapten op de gemeente af met het verzoek of de geraniums terug mochten keren. Een medewerker van groenbeheer licht toe dat zij altijd open staan voor ”positieve initiatieven vanuit de burgerij”. Dit bleek bovendien een haalbaar idee te zijn waarbij de initiatiefnemers het geld bij elkaar hadden gebracht. Het bedrijf, dat het stadsgroen geleverd had, werd benaderd en kwam de geraniumpyramides weer brengen. Sowieso bestaat er beleid vanuit de gemeente om meer groen proberen te verkrijgen in versteende wijken als de binnenstad en Brunnepe – zie bijvoorbeeld de groenadoptiemogelijkheid onderaan. De geraniums doorbreken weer het grijs en rood van de binnenstad en de stralende zon maakt het mooie plaatje dezer dagen af.

Tijdens de Hanzedagen waren verspreid door de binnenstad geraniumpiramides geplaatst.

Zie ook:
Internationale Hanzedagen 2017 in Kampen zonder wanklank verlopen (video)
Kleurrijke geraniums uit binnenstad verwijderd (De Brug)
Adopteer een stuk groen (Wijkvereniging Binnenstad)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x