”Het gaat om het idee”

”Het gaat om het idee”

Prikje 0 Comment

De Naald spreekt met aannemer over fietspad Kamperstraatweg

In april werd het opgeschoven fietspad langs de Kamperstraatweg in gebruik genomen. Een nog niet eerder besproken detail heeft De Naald nu boven water gehaald. Er blijkt meer achter schuil te gaan. Of juist minder.

Er wordt uitleg gegeven over de vernieuwde Kamperstraatweg.

In gesprek met een functionaris van de aannemer, die een gezien de vele wegopbrekingen toepasselijke naam draagt, komt de gewijzigde maximumsnelheid op de Kamperstraatweg ter sprake. Ofschoon de buitenweg lang is en ver buiten de stad ligt, geldt er een limiet van 60 km/u. Dat is van toepassing op auto’s maar voor fietsers is daarmee ook rekening gehouden. Tenminste, dat schijnt het idee te zijn, volgens De Naald.

Zie ook:
Nieuw fietspad Kamperstraatweg verzakt door betonbreuk
Fietspad Kamperstraatweg geopend


De Naald persifleert
Zoals velen van u al weten en wellicht al aan den lijve ondervonden hebben, is er een nieuw viaduct in gebruik genomen over de hoogwatergeul in de Kamperstraatweg. Fietsers zal het zijn opgevallen dat er een bijzonder ribbelpatroon is aangebracht in het betonnen wegdek van het fietspad. We konden in een exclusief gesprek met de heer O.M. Leiding van IsalaDelta alles te weten komen over het hoe en waarom hiervan.
Een nietsvermoedende fietser zou namelijk zomaar kunnen denken: “Kan dat niet wat comfortabeler gemaakt worden, je zit te rammelen op je rijwiel!” “Echter,” aldus de heer Leiding, “hier zit wel degelijk een idee achter.” Het idee is namelijk dat bij een bepaalde snelheid van de passanten het Kamper Stedenlied te horen is. In Friesland hadden ze dat al gedaan op een autoweg om het Fries Volkslied te laten horen.
Daar werden de omwonenden er gek van. “Evenwel, hier bij de hoogwatergeul zijn er helemaal geen omwonenden,” aldus Leiding, “dus hier is dat geen probleem.” Maar, als wij hier fietsen horen helemaal niets speciaals, zult u zeggen. “Tja,” reageert Leiding op deze kritiek, “je moet wel met de juiste snelheid rijden, te weten 60 km/u.”
Tja, zult u dan zeggen, nu kunnen we heel hard fietsen, maar 60?! Dat halen we toch nooit? “Nee zeker niet,” lacht Leiding, “het gaat natuurlijk om het idee.” “En dat geldt voor de hele hoogwatergeul,” vervolgt de man van IsalaDelta, “het gaat om het idee. Maar schrijf dat er maar niet bij.”

Een passante overlegt met haar passagier of ze 60 km/u zullen proberen.


Disclaimer
In de rubriek Gestekel nemen cartoonist Prikje en persiflist De Naald het nieuws op de hak. Opgevoerde personages of rechtspersonen kunnen gefingeerd zijn. Beide ”visionairs” behouden zich het recht voor om stijlmiddelen te gebruiken die, ondanks dat de intentie daartoe ontbreekt, ertoe kunnen leiden dat lezers zich geschokt, beledigd of gekwetst voelen. Tevens aanvaarden ze geen enkele aansprakelijkheid voor materiële of immateriële schade ontstaan door via Kamper Nieuws openbaar gemaakte publicaties.
Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x