Zonder noodzaak blijft Noordweg afgesloten

Zonder noodzaak blijft Noordweg afgesloten

Prikje 0 Comment

 

Volgens De Naald klaagt woordvoerder over klagende Brunnepers

 
Na een bewogen voortraject van een vernietigde monumentale vondst, doodzieke werknemers en scheurende puien van belendende huizen, is de bouw van het parkeerdek aan de Noordweg hervat en inmiddels in volle gang – met alle overlast van dien.

Na het beton storten wordt de vrachtwagen schoon gespoten in de berm.

De kop van de Noordweg is, evenals in de vorige bouwperiode, gesloten voor gemotoriseerd verkeer. De vorige keer is de noodweg na veel klachten weer open gesteld toen de bouw lang stokte. Deze keer was toegezegd de doorgang alleen te sluiten indien noodzakelijk. De praktijk leert dat de aannemer zich daar niet aan houdt. Vorige week deed zich voor het eerst een concrete situatie voor dat de noodweg geblokkeerd was – tijdens het storten van de betonnen vloer over de giftige grond die er nog altijd ligt. Ook De Naald bemerkte de blokkade en duidt dat in onderstaande persiflage.

Zie ook:
Ondanks kritiek en kosten plannen om bouw parkeerdek te vervolgen (jan. 2018)
Voorbereidingen herstart bouw parkeerdek Brunnepe beginnen maandag (feb. 2018)


De NaaldSinds ongeveer twee weken wordt er zo hard aan de nieuwe parkeergarage naast de Buitenhaven gewerkt dat de Noordweg afgesloten is voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers persen zich tussen twee hekkenchicanes en een muur en bouwhekken door. Deze situatie zou volgens informatie van de gemeente Kampen tot eind juli duren. Echter, veel Brunnepers zullen gezien hebben dat er in die twee weken maar twee of drie keer werkzaamheden waren waarvoor de afsluiting van de Noordweg echt nodig was…
We vroegen de heer Vroegindewei, voorlichter van de aannemer, of dit niet anders kan. Zijn antwoord luidde als volgt: ”Ja, als u het zo zegt klinkt het allemaal heel onredelijk dat die Noordweg de hele tijd dicht moet zijn. Maar wat denken jullie Brunnepers nu wel, het is toch zeker zo afgesproken? Dan gaan wij echt niet voor een halve week of voor kort of lang weekend met al die hekken lopen slepen, jullie gaan toch ook niet voor een paar dagen de hele stad verbouwen? Oh, met Sail deden jullie dat wel geloof ik, nou ja, dat moeten jullie ook zelf weten, maar zo gek zijn wij echt niet.”
Voorlichter Vroegindewei vervolgt: ”Bovendien zit al die giftige smurrie hier nog steeds onder de grond, dan neem je toch zeker geen enkel risico?? Stel je voor, als het een keer flink regent, denken die Brunnepers zo van: ”Ha, nou hebben wij ook een lekker zwembad vlakbij.” Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn dus als het aan ons ligt, kunnen jullie het schudden. Moet je een stuk vroeger opstaan hè. Jullie mogen al heel blij zijn als die weg met de bouwvak open is, heb je meteen een goede reden om niet op vakantie te gaan.”

De betonnen vloer wordt over de gifgrond in de bouwkuil naast de Noordweg gestort.

Disclaimer
In de rubriek Gestekel nemen cartoonist Prikje en persiflist De Naald het nieuws op de hak. Opgevoerde personages of rechtspersonen kunnen gefingeerd zijn. Beide ”visionairs” behouden zich het recht voor om stijlmiddelen te gebruiken die, ondanks dat de intentie daartoe ontbreekt, ertoe kunnen leiden dat lezers zich geschokt, beledigd of gekwetst voelen. Tevens aanvaarden ze geen enkele aansprakelijkheid voor materiële of immateriële schade ontstaan door via Kamper Nieuws openbaar gemaakte publicaties.
Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x