Dierenweide Zoddepark kan met gift droom verwezenlijken

Dierenweide Zoddepark kan met gift droom verwezenlijken

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Jubilerend Visscher BV overhandigt cheque voor realisatie kapschuur

Binnenkort start Philadelphia Zorg met de aanleg van de nieuwe Dierenweide Zoddepark in IJsselmuiden. Daarbij leeft al langere tijd de wens om een kapschuur te bouwen. Grondverzetbedrijf Visscher BV heeft een bedrag geschonken waarmee die wens binnen bereik komt. De vader van de huidige directeuren Gert en Gerjan Visscher was in de vorige eeuw als voorzitter bij het Zoddepark betrokken.

Jubileumgeschenk
Het breed georiënteerde grondverzetbedrijf Visscher BV vierde op de drempel van het nieuwe jaar haar honderdjarig bestaan (zie onderaan). Als jubileumgeschenk overhandigden de beide directeuren afgelopen vrijdag een cheque ter waarde van € 10.000,- aan locatiemanager Bertine Koks en stichtingsvoorzitter Robert Rem (links op onderstaande foto).
Stichting Vrienden van Philadelpia was aangenaam verrast met de bijzondere gift. Volgens Rem kan daarmee de droom voor een kapschuur op de Dierenweide gerealiseerd worden. Die wens bestaat al langere tijd, vertelt Koks: „Daarin kan Philadelphia niet alleen een mooie werkplaats voor de cliënten maken maar ook scholen ontvangen of kinderfeestjes organiseren.”

Nieuwbouwplannen
Het huidige dierenparkje wordt uitgebreid met onder andere een pluktuin en een moestuin. Het krijgt een open karakter. De kapschuur kon echter helaas geen deel uitmaken van de nieuwbouwplannen. Volgens Rem is de kans nu groot dat met de gift de financiering van de kapschuur rondkomt. „Dan hebben we alleen nog maar een bouwvergunning nodig,” zegt hij verwachtingsvol.
De nieuwe Dierenweide Zoddepark wil uitnodigend zijn richting de directe omgeving en de samenleving. Zoals Visscher BV onderstreept dat ze maatschappelijk ondernemen (MVO) belangrijk vindt. Het Zoddepark in IJsselmuiden is al decennia bekend binnen de familie Visscher.

Uitreiking cheque door Bertine Koks en Robert Rem aan Gert en Gerjan Visscher (v.l.n.r.).

Verbinding
Het streven naar MVO en de verstandelijk gehandicapte doelgroep van Philadelphia zorgt voor verbinding maar er ligt ook een meer directe, historische relatie tussen Visscher BV en de zorginstelling.
„Onze vader, Hendrik Visscher, was al sinds de oprichting in 1972 van het Steunfonds Philadelphia Kampen IJsselmuiden betrokken bij het Zoddepark als voorzitter,” zegt Gerjan Visscher. „En zowel Gert als ik hebben een gehandicapte zoon. Nu is de cirkel rond.”

Zie ook:
Van trekschuit tot kabeltrekken: 100 jaar Visscher BV

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x