Besluit tot glasvezelaanleg in Kampen nakend

Besluit tot glasvezelaanleg in Kampen nakend

Gemeente, Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Gemeente maakt afspraken met telecombedrijf dat intensief campagne voert

Al ruim twee maanden wordt er intensief campagne gevoerd in Kampen voor internet via glasvezel. Als genoeg mensen zich hiervoor aanmelden, start de aanleg voor dit netwerk na de zomer. In aanloop daarnaartoe heeft Rendo Fiber BV, dat de campagne voert, praktische afspraken gemaakt met de gemeente over de uitvoering. Wethouder Bas Wonink ondertekende een convenant met directeur Bert Vos.

Glasvezelcampagne
Met een grootscheepse campagne probeert Rendo Fiber 20% van de Kampenaren zover te krijgen dat ze een nieuw internetabonnement afsluiten via glasvezel en daarmee intekenen op de aanleg van het netwerk. In de bebouwde kom van Kampen zijn de kosten voor het gebruik van het glasvezelnetwerk inbegrepen bij de abonnementsprijs. Deze zogeheten vastrechtvergoeding kan voor aansluitingen buitenaf wel gelden maar de huidige campagne richt zich op Kampen Centrum en Noord.
Rendo Fiber is een joint venture tussen netwerkbeheerder Rendo en telecombedrijf Delta Netwerk. Deze samenwerking heeft al in meerdere gebieden in Drenthe en Overijssel geresulteerd in razendsnel internet. Ruim een miljoen huishoudens en bedrijven hebben de beschikking over een glasvezelaansluiting van Delta. Andere bedrijven zijn wel even in beeld geweest maar lijken het al snel opgegeven te hebben. Bij vijf providers kan een abonnement via glasvezel worden afgesloten, waarvan Delta er één is.

Ondertekening convenant door Bert Vos en Bas Wonink onder aanmoediging van de stadsomroeper.

Ondertekening
Namens Rendo Fiber was directeur Bert Vos aanwezig en namens Kampen wethouder Bas Wonink en stadsomroeper Bertus. Laatstgenoemde verkondigde met luide stem aan het passerend winkelend gebied wat er te gebeuren stond. Wonink vind de glasvezelaanleg een goede ontwikkeling: „Dit versterkt de leefbaarheid en bedrijvigheid in Kampen. En het is goed om afspraken te maken over de aanleg van glasvezel. Alle juridische en financiële kaders zijn hierin vastgelegd zodat Rendo Fiber straks de uitrol van het netwerk kan realiseren.”
Vos hoopt deze week het goede nieuw te kunnen brengen dat er gestart wordt met de aanleg van glasvezel in Kampen. „We hebben echter nog wel wat aanmeldingen nodig,” zet hij tot slot. „Inwoners kunnen nog voor woensdag 13 juli kosteloos een abonnement afsluiten.” In de buitengebieden hield Delta eerst een aanmeldpercentage van 50% aan maar ook daar wordt inmiddels 20% gehanteerd. Als het in Kampen lukt, krijgen Kampen Centrum en Noord naast het KPN-koper en de Ziggo-kabel er een derde, nog sneller netwerk bij.

Zie ook:
Weg ligt open voor glasvezel in buitengebied (2017)
G Suite nader toegelicht tijdens Open Coffee (2016)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x